Poslušajte
93

Dino Merlin u opuštenijem izdanju: Bh. muzički čarobnjak zapjevao u restoranu

I. S.
Foto: Pixsell/Josip Mikačić
Foto: Pixsell/Josip Mikačić
Bh. muzički čarobnjak Dino Merlin ruši rekorde u regionu i ostatku Evrope, a sada ga možemo vidjeti u opuštenijem izdanju. Naime, zapjevao je u jednom restoranu u Ljubljani.
Uživao je u krugu prijatelja te izveo svoj hit "Sve je laž" objavljen sada već davne 2000. godine na albumju "Sredinom". Njegova muzička magija je podjednako očaravajuća i kada je ne pjeva na scenama velikih koncertnih dvorana. Snimak je na društvenim mrežama podijelila Tina Gaber, djevojka slovenskog premijera Roberta Goloba.

"Obožavam njegove pjesme. Legenda", "Uvijek uživamo dok te slušamo", "Odličan kao i uvijek", "Meni najljepša pjesma i tako istinita", "Respekt za Dinu Merlina", nizali su se komentari njegovih fanova.

Podsjećamo, Merlin je nedavno održao dva koncerta u prepunoj Areni Stožice. Muzičko-scenskim spektaklom legendarni kantautor publiku je držao u euforiji do samog kraja.

U protekloj godini je u manje od mjesec dana rasprodao čak 12 koncerata u arenama diljem regije kojom je zavladala "merlinomanija", koja se ove godine nastavila i to upravo iz Ljubljane u kojoj je oborio vlastiti rekord i rasprodao dvije arene, dva dana zaredom.