{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dino Merlin u Beogradu pjeva u novembru ili decembru

S
27.7.2011. u 12:27
0
105
Dino Merlin u Beogradu pjeva u novembru ili decembru
0
Dino Merlin u Beogradu pjeva u novembru ili decembru
Dino Merlin uskoro pred beogradskom publikom (Foto: Sarajevo-x.com)
Proslavljeni bh. muzičar Dino Merlin svoj prvi poslijeratni koncert u Beogradu održat će u novembru ili decembru, potvrdio je za Sarajevo-x.com menadžment pjevača.
"U skladu sa onim što je zvanično najavljeno još u februaru na pres-konferenciji prilikom promocije pjesme kojom je Dino Merlin predstavljao BiH na Eurosongu, mi možemo potvrditi da se trenutno vrše konkretne pripreme za koncert ovog umjetnika u Beogradu. Termini još nisu usaglašeni, ali možemo sa sigurnošću reći da bi se koncert trebao dogoditi u novembru ili decembru u beogradskoj Areni", navodi se u izjavi menadžmenta Dine Merlina.

Njegov dolazak u Beograd uzburkao je tamošnju javnost, a neki srbijanski tablodi plasirali su različite informacije. Prema pisanju medija, Merlinov honorar trebao bi iznositi 300.000 eura, što je menadžment našeg pjevača odlučno opovrgao.

Kako saznajemo, pisanja beogradskih medija o tome da je koncert dogovoren tokom nedavne posjete Borisa Tadića Sarajevu također su netačna. Kako menadžment Dine Merlina navodi, koncert je najavljen u februaru, mjesecima prije posjete Tadića našem glavnom gradu.

Još prije nekoliko mjeseci Merlin se oglasio u tamošnjim medijima rekavši da bi neodržavanje koncerta značilo pobjedu projekta onih koji su htjeli "da nas svojom politikom od devedesetih pa ako hoćete i do današnjih dana, zauvijek razdvoje".

"Shvatio sam da bi moje dalje odlaganje dolaska u Srbiju bila potvrda da takav projekat drži vodu. Onda sam rekao: Ne, ja neću da uspije taj projekat, ja hoću da uspije onaj projekat koji većina dobronamjernih ljudi u Srbiji želi, a to je da taj Dino Merlin dođe u Beograd. Dino Merlin kao personifikacija onoga što je jedna politika htjela da uništi", rekao je Merlin za martovsko izdanje tiražnog srbijanskog lista Blic.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: