Raste uzbuđenje pred koncerte
0

Dino Merlin u Beograd dovodi i svoju djecu

Sarajevo-x.com
Foto: Hello.rs
Foto: Hello.rs
Kako se bliži spektakl Dine Merlina u Beogradu 25., 26., i 27. novembra, raste i uzbuđenje među vojskom Dininih obožavatelja koji su karte za tri večeri razgrabili u rekordnom roku.

Ništa manje uzbuđen nije ni naš kantautor. U Beogradu nije nastupao 20 godina pa ovi koncerti, kako kaže, spadaju među najvažnije u njegovoj karijeri.

Iako je nedavno kratko boravio u Beogradu, kako bi gostovao u emisji TV Prva, Dino nije imao vremena da obiđe ulice beogradske prijestolnice. Zato će, kako je kazao za magazin Hello, svoj ponovni dolazak iskoristiti da posjeti neka draga mjesta na kojima je proveo dio mladosti, a namjerava prošetati Skadarlijom i popiti kafu u "Tri šešira".

Prvi put Beograd će vidjeti i Dinina djeca, kćerka Naida i sin Hamza, koje je naš kantautor uspio sačuvati daleko od očiju javnosti.

"Porodicu sam kroz čitavu karijeru držao daleko od reflektora, bine i javnosti. Kada bih sve svoje dao drugima, šta bi ostalo meni. Inače, moja djeca ne vole da izlaze u javnost i mislim da je dobro što je tako. Oni su odrasli ljudi, grade sopstveni životni put, svako u svojoj sferi interesa, i nikada nisu pretendovali na mjesto na estradnoj sceni. Uvijek su željeli biti nezavisni i ja to poštujem. Čovjek mora naći mjesto na bini i zaslužiti ga pod reflektorima. To mjesto se ne mora nužno pronaći muzikom, može i knjigom i znanjem, a oni su to davno spoznali. Oboma je knjiga bila interesantnija. Ta njihova upornost ih je odvela i na studije u inostranstvo i drago mi je što traže različite puteve do zvijezda", ispričao je Dino magazinu Hello.

Podsjećanja radi, naš kantautor je ulaznice za tri Arene rasprodao je u rekordnom roku.

"Pomisao na moju publiku koja me je sve ove godine nestrpljivo čekala, ali i ogromna količina emocija koju ću donijeti, učinit će naše tri noći u Beogradu nezaboravnim. Rasprodati tri velika koncerta bez ijednog zalijepljenog plakata izgleda sjajno u biografiji bilo kog izvođača", kaže Dino.