Koncert za pamćenje
0

VIDEO / Dino Merlin sinoć osvojio srca Dubrovčana

Sarajevo-x.com
Foto: Zoran Kusalo
Foto: Zoran Kusalo
Nakon devet godina bh. muzička legenda Dino Merlin pjevao je publici u Dubrovniku. Željno iščekivan u susjednoj nam zemlji na impresivnoj sceni i praćen vrhunskim muzičarima predstavio je pjesme sa novog albuma "Ispočetka", ali i mnogo starih hitova.

Dubrovački vijesnik nazvao ga je "kraljem nezaboravnih provoda", a koncert je otvorio pjesmom "Otkrit ću ti tajnu".

"Devet godina nisam bio u Dubrovniku i moramo to večeras nadoknaditi. Ono što se nije promijenilo je osobina ljudskog roda da voli lijepu pjesmu", rekao je Dino i svima poručio kako je obukao svoje najbolje odijelo i da su mu rekli da dođe u Dubrovnik jer je tamo spektakl.

Atrakcija večeri, piše Dubrovački vijesnik, bio je Mahir "Beathouse", koji je obučen u hokejaša na ledu izvodio ludorije i neprestano plesao po pozornici.

Koncert je održan u srijedu navečer na vanjskim igralištima u Gospinom polju od 21 sat, a već u petak, 21. avgusta, Dino putuje u Pulu gdje je u Areni najavljen spektakularni koncert.

Dio prihoda sa dubrovačkog nastupa Dino i organizatori uplatit će za pomoć novoosnovanom udruženju za Down sindrom Dubrovačko neretvanske županije, ranije je najavljeno.