{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dino Merlin priredio spektakl u Torontu

21.9.2014. u 13:15
2.332
42
Dino Merlin priredio spektakl u Torontu
2.332
Dino Merlin je sinoć priredio spektakl pred 3.000 ljudi u dvorani Sound Academy u Torontu.
Nakon održanog koncerta u New Yorku u petak, sinoćnji, drugi po redu koncert Dine Merlina u Sjevernoj Americi potvrdio je da u SAD i Kanadi vlada nezapamćeno interesovanje za turneju "Hotel Nacional" balkanske zvijezde.

Dino je sinoć ispunio kapacitet dvorane Sound Academy, koja je domaćin muzičkim umjetnicima i bendovima svjetskog glasa s neusporedivo većih muzičkih tržišta, među kojima su Placebo, Lily Allen, Ariana Grande, Armin van Buuren, Paolo Nutini i drugi.

Kako se navodi u vlastitom službenom opisu dvorane, ona važi za jednu od glavnih destinacija u Torontu, opremljena je tehnološko najnaprednijim osvjetljenjem i ozvučenjem.

Podsjećamo da je ranije ove godine Dinin 11. studijski album "Hotel Nacional" uvršten na Billboard World Albums top listu, a Dino po prodaji albuma i svjetskoj slavi stoji rame uz rame sa umjetnicima kao što su Belgijanac Stromae sa albumom Racine Carree i Amerikancima Pitbullom i Jennifer Lopez, koji su zaslužni za produkciju službenog albuma FIFA 2014 Svjetskog prventsva u Brazilu pod imenom "One Love, One Rhythm". Zanimljivost je i to da je prvi sljedeći koncert u dvorani Sound Academy upravo onaj Stromaea 23. septembra.

Nakon uspješnih koncerata u New Yorku i Torontu slijedi kraća pauza. Već naredne sedmice, karavan "Hotela Nacional" stiže u američki grad St. Louis (26.9) i potom u Chicago, u subotu 27. septembra. To će ujedno biti posljednja dva koncerta turneje na području SAD i Kanade. I za ove koncerte, kako doznajemo od organizatora, vlada nezabilježeno zainteresovanje.

Nakon SAD-a i Kanade "Hotel Nacional" dolazi u Zagreb gdje će Dino nastupati kao glavna zvijezda na ovogodišnjem Bundekfestu, 3.10.2014. Do kraja godine se pored pomenutih nastupa planira još oko 20 koncerata diljem Evrope.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: