Komentari (197)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a stipsa nema je vece, marka mu ko tepsija demirlija. ja jos nikad nisam cuo da je bilo kakva sredstav donirao negdje, nekom i za nesto. gdje god odrzava koncerte za taj grad ga veze nesto, neka veza. pa ostavi koju marku u taj grad za neko dijete oboljelo od necega ili za skolovanje
kad desna ruka daje,lijeva nesmije znati koliko.ne daje covjek zbog tebe nego zbog sebe.
Ostavlja on poreza u milionima, ne brini ti nista...
PRIKAŽI ODGOVORE (20)
Nema ovdje ni jedne osobe koja ga nije slusala,pa coek je madjionicar,neka njemu njegovih para,nemojte ga sad samo pljuvat sto ima vise od nas u zivotu,on je kroz pjesmu spomeno svasta nesto iz nasih zivota i utrpo u historiju koju mozes rad sjecanja uvjek na dugme upalit da se zavrti,prema tome malo vise respekta
eeh Dino,što bi ja volio tebe išamarati,kad bi ti to samo znao
zna cojk uzet pare sto jest.
Ja ne znam vise na osnovu cega ovaj covjek uzima lovu u danasnje vrijeme..? Ko ide na te koncerte pa njegova muzika je totalno prevazidjena i nemoderna, jos jedan fenomen bosnjackog mentaliteta. Realno Pasa valjo ti je Raso jelde?
svi nesta mnogo vole bosnu. te severina, te alka vujica, te sad merlin. sarcasm me
čarobnjak !
Da ironija bude veća, tantijemi, odnosno za one koji ne znaju - zarada od emitiranja, npr. od teksta za pjesmu "Mjesečina", a taj je tekst moje autorsko djelo, ti stihovi koje pjevaju generacije, formalnopravno nisu moji nego tantijemi po zakonu jačeg u cijelosti pripadaju autorima muzike.  Ipak, drago mi je da su te pjesme postale tako popularne na veliko zadovoljstvo autora muzike ili njihovih nasljednika koji dobivaju novac.
Neke od ovih pjesama koje spominjete imaju samo na YouTubeu više od 15 miliona pregleda. I to ima svoj sasvim konkretan finansijski ekvivalent. Zar neko zaista vjeruje da bi određeni autor ili korisnik autorskog prava pustio nekoga da mu godinama uzima novac tek tako? I to u svijetu surovog kapitalizma i šou biznisa. U svijetu u kojem zbog novca počinju ratovi. Pa, to je smiješno.
Zar Vi mislite da iko normalan može povjerovati u to, da u ovo vrijeme interneta, kada je doslovno sve na hastalu i provjerljivo za minutu, kada više praktično nema tajni, da bi neko poput mene uspješno opstao trideset godina na sceni, s brojnim diskografskim i koncertnim rekordima, da je to tako? To, jednostavno, nije moguće. Svaka pjesma na internetu danas se automatski, softverski, prepoznaje. Probajte osporiti bilo koju pjesmu i tvrditi da je vaša, ako nije, pa ćete vidjeti šta će se desiti.
A svi oni koji godinama u ime istine govore laži o meni mogli su, da su htjeli, sve to provjeriti bez ikakvih problema i vidjeti da te pjesme nisu registrirane kao moje. Neki ljudi, čini se, jednostavno vole da mrze. A neki po inerciji šire neistine za koje misle da su istine, a samo su nedovoljno informirani, odnosno dezinformirani od zlonamjernih.
Postoje izvođači koji su izgradili karijeru na obradama tuđih pjesama. I ja u svom repertoaru imam i takvih pjesama, s tim da sam u svojim obradama koristio isključivo muziku drugih autora za vlastite tekstove, za svoje pjesme. To su pjesme koje su registrirane u skladu sa svim propisima i standardima i za te pjesme imam i pismene saglasnosti njihovih autora ili publishera. I moje pjesme na sličan način obrađuju strani izvođači, regionalne i ne brojim.
I Vas često optužuju da ste plagirali neke od svojih pjesama kao što su, naprimjer, "Mjesečina", "Kad si rekla da me voliš", "Paša moj solidni"... To su obrađene i kao takve registrirane pjesme. Te "obrade" se čak ne mogu nazvati ni uobičajenom stranom riječju "cover", jer sam napisao posve nove tekstove, pjesme, koje nemaju istu poetiku i priču. Na svim meridijanima imate bezbroj primjera autora i izvođača koji su u svojoj karijeri obradili jednu ili više pjesama nekog drugog autora.
intervju AVAZ 13.06.2014.godine Kada bih odgovarao na svaku optužbu, trebala bi mi tri života i ne bih imao vremena ni da doručkujem. Progutao bi me mulj neistina o meni.
intervju AVAZ 13.06.2014.godine Ponovo ste jednoglasno izabrani za predsjednika Skupštine Asocijacije kompozitora - muzičkih stvaralaca BiH ). No, nakon toga oglasile su se neke Vaše kolege iznoseći različite optužbe na rad AMUS-a i na Vaš račun. - Neki su AMUS zamišljali kao svoj bankomat i priliku da uzmu što im ne pripada ili više nego što im pripada. Pokušali su da provokacijama izazovu puč. Provokacije su uspjele, ali pokušaj prevrata nije. Razumijem da su frustrirani zbog svog neuspjeha.
Daj Dino ne prdekaj, pozelio si se ti para i jako si vezan za njih, a sve ostalo usput.
Covjek je ime....njegovi koncerti pricaju sve i mogu vam reci da pravi stimung haos....super je svaki put...jeste da malo previse palamudi i glumi nekog skolovanog filozofa i ima neki bzvz imidz ali je sto se tice muzike meni jedan od najboljih....kako je on zaradio pare svoje,to on najbolje zna ali ima evo mnostvo bosanaca kojima je trn u oku...sve se prasta osim uspjeha,rece jednom jadan covjek i imade pravo.....ja nikad nisam procito ni jedan clanak o bilo kojoj javnoj licnosti ovdje a da nisu pojedinci pljuvali po nekome...prije nego nesto napisete,pogledajte se u ogledalu,krenite od sebe samih....sve ostalo je stvar ukusa....