Muzika
0

Dino Merlin potvrdio status neprikosnovene zvijezde

FENA
Foto: BH Telecom
Foto: BH Telecom
Proslava Dana BH Telekoma krunisana je sinoć dvoiposatnim solističkim koncertom najveće bh. zvijezde Dine Merlina u Zetri. Njegovom nastupu predhodila je sjajna izvedba Amire Medunjanin koja je uz pratnju harmonikašice Merime Ključo izvela dvije sevdalinke.

Nakon toga, na scenu je, uz oduševljenje publike izašao Dino Merlin te koncert otvorio pjesmom "Zid".

Atmosferu su dodatno zagrijale stare kompozicije koje je, specijalno za ovu priluku, popularni pjevač "obukao u novo, moderno ruho".

Dino Merlin je u toku koncerta po prvi put uživo izveo kompoziciju "Otkrit ću ti tajnu" što je i naziv nove promotivne kampanje BH Telekoma. Na pozornicu u Zetri, kao Dinini gosti, izašli su i "kraljica popa" Nina Badrić, članovi dječijeg hora "Princess krofne" s kojima je Dino otpjevao pjesmu "Sredinom", mađarski pijanist Sutija Balazs te kapiten bh. reprezentacije u fudbalu Zvjezdan Misimović koji mu je poklonio dres reprezentacije.

Merlin je interpretacijom pjesme "Da je tuga snijeg" odao počast i Safetu Isoviću što je izazvalo suze u očima mnogobrojne publike.

"Legende ne umiru", kazao je Dino Merlin.

Sve je savršeno funkcioniralo, BH Telekom je prvoklasno proslavio svoj 14. rođendan, a Merlin je još jednom potvrdio status neprikosnovene zvijezde u regionu. Veliki umjetnik i veliki čovjek kojeg publika voli. Od nastupa, interpretacije, komunikacije s publikom do izvanredne scenografije, sinoćnji Merlinov koncert spada u muzičke događaje koji se pamte.