Uspješno završen i treći koncert
0

FOTO / Dino Merlin potvrdio status najveće balkanske zvijezde

Sarajevo-x.com
(Foto: Jusuf Muratović)
Kasno sinoć završen je posljednji od ukupno tri koncerta koja je ovog vikenda Dino Merlin održao u Beogradu.

Treću noć zaredom je beogradska Arena bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a prema procjenama organizatora koncerte je posjetilo gotovo 60.000 posjetilaca iz Beograda i ostalih krajeva Srbije. Kao kuriozitet, organizatori navode da su koncertima prisustvovali i posjetioci iz susjednih država: Makedonije, Kosova, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sve tri večeri protekle su u izvrsnoj atmosferi kakva do sada nije viđena u ovoj, jednoj od najvećih dvorana regije, iako su u Areni u proteklim godinama gostovala neka od najvećih imena svjetske muzičke scene.

Sve ulaznice za tri koncerta rasprodane su u rekordnom roku, Dino i muzičari priredili su vrhunski spektakl sve tri večeri, svaku je noć 20.000 posjetilaca u jedan glas sa Merlinom pjevalo Je l' Saraj'vo gdje je nekad bilo i Bosnom behar probeharao, a izvanredne osvrte na koncerte objavljivali su bez izuzetka svi mediji u Srbiji, uključujući i medije koji su do prije samo nekoliko dana pozivali na bojkot bosanskohercegovačkog umjetnika.

Sve pohvale idu i na račun organizatora Digi Media Production, Grada Beograda i brojnih sigurnosnih službi koje su poslove osiguranja ovog izuzetnog događaja obavile vrlo profesionalno. Na koncertima nije zabilježen nijedan incident osim što su prvi dan ispred Arene uhapšena, kako javljaju srbijanski mediji, četiri pripadnika jedne ekstremističke organizacije. Oni su sa kupljenim ulaznicama u dvoranu željeli unijeti zastave i 2.000 propagandnih letaka.

Bez obzira na to da li ste ljubitelj muzike ovog autora ili ne, nakon ova tri dana i tri nezaboravna koncerta, jedno se mora priznati – najveća zvijezda muzičke scene na Balkanu i umjetnik na kojeg svi Bosanci i Hercegovci mogu biti ponosni jeste Dino Merlin.