Muzika
818

Dino Merlin počinje ljetnu regionalnu turneju iz Novog Pazara

Klix.ba
Dino Merlin i njegov Hotel Nacional večeras stižu na prvu destinaciju ovogodišnjeg ljetnjeg dijela najveće regionalne turneje - Gradski stadion u Novom Pazaru.

Spektakl zvani Hotel Nacional večeras će da zablista u punom sjaju, a da publiku iz Pazara, Sandžaka, ostatka Srbije i regije očekuje istinski spektakl pobrinuli su se organizatori koncerta, sarajevska Magaza te beogradska Digi Media, koji su osigurali da svi aspekti organizacije i realizacije koncerta budu na vrhunskom nivou.

”Jako se radujem dolasku u Novi Pazar. Četiri godine je neki olimpijski period, a to je također vrijeme kada obično pravim velike projekte. Tako će i Hotel Nacional napokon zakucati na vrata Novog Pazara”, izjavio je za medije sarajevski Čarobnjak pred večerašnji koncert.

Biti će ovo Dinin prvi nastup u Novom Pazaru još od 2012. godine kada je na otvorenom koncertu povodom rođendana grada nastupao pred rekordnih 70.000 posjetilaca na glavnom trgu u Novom Pazaru.

“Na koncertu će biti korištena najsavremenija razglasna oprema, vrhunska rasvjeta, impresivna video produkcija te tehnička ekipa od preko 100 ljudi koja će pratiti Dinu i njegov bend od 12 muzičara”, kazao je izvršni producent Asim Kraljić, ispred organizatora koncerta.

Nakon Pazara slijedi kratka pauza pred nastavak velikih koncerata na stadionima diljem regije: Subotica (16.7), Ohrid (23.7), Tuzla (30.7) te Bansko u Bugarskoj (3.9.2016).