28. jula
5k

Dino Merlin ovog ljeta u pulskoj Areni

Klix.ba
Dino Merlin će ovog ljeta nastupiti u jednoj od najprestižnijih i najljepših koncertnih pozornica na Mediteranu – pulskoj Areni. Koncert u okviru turneje “Hotel Nacional” je najavljen za 28. juli 2017. godine, a sudeći po dosadašnjem toku turneje, posjetioce očekuje vrhunski spektakl.

Ovo je drugi put da Dino svira u pulskoj Areni, nakon što je prije osam godina, u ljeto 2009. u okviru turneje “Ispočetka” imao nezaboravan koncert u ovom hramu kulture.

“Zvuči fantastično i nevjerovatno, ali je ipak istinito da se nakon osam godina vraćam u pulsku arenu. Želja za povratkom u ovaj amfiteatar iz snova je tinjala još od prošlog koncerta i te prekrasne ljetne noći. Skupa imamo priliku da ugasimo plamen starog i upalimo vatru novog susreta 28. jula”, rekao je Dino povodom ponovnog dolaska u Pulu.

Svjetskoj turneji “Hotel Nacional”, koja prati istoimeni album koji je po izlasku bio uvršten na visoko 8. mjesto Billboard World Albums top liste, do sada je prisustvovalo preko pola miliona posjetilaca diljem svijeta. Publika u Hrvatskoj je Dinu Merlina u okviru aktuelne turneje imala priliku vidjeti na Bundeku u Zagrebu, te u rasprodanim dvoranama u Osijeku (Gradski vrt), Varaždinu (Arena Varaždin), Splitu (Spaladium Arena), te Areni Zagreb u 12. mjesecu prošle godine, a kao “višnja na torti” za ovo ljeto najavljen je dolazak showa “Hotel Nacional” u Arenu Pula 28.07.2017.

Ulaznice za ovaj jedinstveni događaj kreću u prodaju u srijedu, 26. aprila 2017. u 12:00, u sistemu Ticketshop (www.ticketshop.hr), a s obzirom na to Dino Merlin svojim izvrsnim scenskim nastupima i pratećom audio-vizuelnom produkcijom jednostavno briljira, za očekivati je kako će i za ovaj koncert vladati veliki interes publike.