Muzika
2k

Dino Merlin otvorio koncert na Koševu pjesmom "Školjka": Jeste li spremni za ljubav?

Piše: E. S. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dino Merlin večeras je četvrti put izašao pred pun stadion Koševo, a 70.000 fanova ga je dočekalo gromoglasnim aplauzom.

Koncert je počeo pjesmom "Školjka" i već na prvi zvuk muzike začuo se vrisak punog Koševa. Publika je pjevala uglas.

Zatim je uslijedila pjesma "Kad čovjek voli ženu", a publika je osvijetlila tribine telefonima. Svi su željeli snimiti predivnu binu.

"Jeste li dobro, jeste li spremni da čujete, da vidite, jeste li spremni da osjetite šta sve može ljubav...", rekao je Merlin.

Odlična scenografija večeras krasi binu, a Dino i Mahir su i zaplesali. Nakon pjesme "Hitna" publika je skandirala "Dino, Dino", a cijeli stadion je uglas pjevalo "Laku noć moja mala barbiko".

"Nedostajali ste mi, sedam godina nisam bio ovdje. To je dug period za kornjače, a kamoli za ljude. Nema većeg skupa u Evropi, ovako smo sami u tami, ujedinjeni u istome. Razmišljao sam zašto volite moje pjesme, odgovor je da ja u svojim pjesmama šaljem poruku da ja volim vas", zahvalio se Merlin svima koji su došli na koncert, a uslijedila pjesma "Nedostaješ"...

Ni kiša i nešto niža temperatura nego prethodnih dana nije spriječila ogroman broj ljudi iz cijele BiH, regiona i svijeta da večeras budu na najvećem bh. stadionu.

Dino Merlin nakon sedam godina ponovo pjeva pred prepunim Koševom. Već na početku je obećao da će ovo biti sjajan koncert i još jedan spektakl.