Muzika
0

Dino Merlin održao koncert u Budvi pred 20.000 gledalaca

Sarajevo-x.com
Baš kao što se desilo i prije nepune dvije godine, kada je Dino Merlin u Budvi nastupio na dočeku Nove 2007. i u subotu 24. maja 2008. na koncertu ovog umjetnika se okupilo preko 20.000 gledalaca.

Građani ovog grada, ali i iz drugih dijelova Crne Gore, već u poslijepodnevnim satima počeli su pristizati na mjesto događaja – trg u starom dijelu Budve. Iako se u isto vrijeme na televiziji prikazivalo finale Eurosonga, mnogi su ipak odlučili da večer provedu uz Dinu Merlina.

Koncert se održao u sklopu dvodnevnog Svjetskog šampionata za Class 1 glisere, koji predstavljaju svojevrsne “bolide na vodi”. Radi se o Svjetskom Powerboat prvenstvu, najdramatičnijem takmičenju u svijetu motonautičkih sportova uopće, koje se po prvi put održalo na Crnogorskom primorju.

Krajem sedmice očekuje se premijera video-spota koji prethodi skorašnjem izlasku Merlinovog albuma Ispočetka. Riječ je o spotu za pjesmu Dabogda, koji je pod redateljskom palicom Pjera Žalice snimljen na Baščaršiji. U pjesmi Dabogda se u duetu sa Dinom Merlinom pojavljuje i Hari Varešanović.

U isto vrijeme, svi dijelovi Bosne i Hercegovine oblijepljeni su plakatima i bilbordima "Ispočetka", nagovještavajući kako će u likovnom pogledu izgledati novi album, čiji dizajn potpisuju Ajna i Anur iz agencije Communis.