Muzika
0

Dino Merlin održao generalnu probu pred novogodišnji koncert u Sarajevu

Piše: E. S. H.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Dino Merlin i njegova ekipa večeras su održali generalnu tonsku probu pred sutrašnji javni doček Nove godine u glavnom gradu BiH. Merlin je okupio veliki broj fanova i na probi te je napravio mini koncert.

Set lista je pažljivo birana, a Dino je večeras na generalnoj probi otpjevao "Hotel Nacional", zatim staru pjesmu "Lelo", uslijedila je "Deset mlađa" te "Godinama" i "Sredinom".

Na Trgu BiH je uprkos hladnoći i temperaturi ispod nule bilo fanova Dine Merlina i njegove muzike koji će sutra uživati u spektaklu koji ovaj vrsni muzičar priprema prvi put u svom gradu nakon 30 godina karijere.

U videu pogledajte snimke zabilježene dronom na Trgu Bosne i Hercegovine.

Sutra se očekuje veliki broj ljudi koji će u Novu godinu ući sa pjesmama Dine Merlina. Podsjećamo da program počinje u 21 sat, a specijalni gosti iz Londona Yehan Jehan su stigli u Sarajevo iz Londona a koji će skupa sa domaćom sevdah atrakcijom Divanhanom i DJ duom After Affair nastupiti prije Merlina.

U narednoj godini će Dino i njegova ekipa će godine nastaviti turneju Hotel Nacional.

Podsjećamo da je za novogodišnji spektakl zadužen organizacijski i produkcijski tim koji broji 200 članova. Oni će se pobrinuti da Sarajlije i gosti glavnog grada BiH u novu godinu uđu uz muzički spektakl , a za praćenje javnog dočeka je postavljeno više od 250 m2 led ekrana, kao i najveći laser show ikada viđen u Sarajevu.