Muzika
0

Dino Merlin oborio rekord posjećenosti u Areni "Varaždin", koncert u Celju rasprodan tri sedmice unaprijed

Klix.ba
Nakon spektakularne noći u Varaždinu, Hotel Nacional odlazi u slovensko Celje gdje su ulaznice za koncert 27.2. rasprodane čak tri sedmice unaprijed. Na proljeće turneja stiže u Zenicu (2.4), Osijek (9.4) i Istanbul (23.4)

Dino Merlin je na noć uoči Valentinova, u rasprodanoj Areni Varaždin, u Hrvatskoj održao koncert za pamćenje. Koncertu, koji je počeo malo prije 21:00 u subotu prisustvovao je do sada najveći broj posjetilaca koji je Arena u Varaždinu ugostila na nekom događaju od otvorenja. Mjesecima unaprijed je za Čarobnjakov koncert vladao nezapamćen interes publike, a dokaz tome je činjenica da je na koncertu u Areni oboren rekord posjećenosti za neki koncert održan u modernoj historiji te gradske dvorane.

Atmosfera u velebnoj areni dovedena je do usijanja Dininim izlaskom na binu i prvim taktovima “Školjke” te nije popuštala čak i nakon tri izvedena bisa na kraju koncerta. Hiljade fanova je u noć ljubavi uplovilo zajedno sa svojim najdražim Čarobnjakom, a sve to uz poznate taktove starih i novih himni zaljubljenih: Školjka, Kad čovjek voli ženu, Laku noć moja mala barbiko, Sve dok te bude imalo, Kad si rekla da me voliš…

Koncertom u Varaždinu Dino nastavlja niz izuzetno uspješnih nastupa u Hrvatskoj. Svoju aktuelnu turneju kojom promoviše album Hotel Nacional (Billboard top 10 best selling world album 2014) započeo je u Primoštenu 2014. godine, potom su slijedili rasprodani koncerti u Spaladium Areni u Splitu i Dubrovniku, a na koncertima u Vodnjanu i Zagrebu su oboreni svi dotadašnji rekordi posjećenosti. Na Dininom koncertu tokom festivala “Bundek” u desetom mjesecu 2014. godine u Zagrebu prisustvovalo je preko 30.000 posjetilaca iz cijele Hrvatske.

Nakon Varaždina, Dino i njegov Hotel Nacional će 27.2. održati koncert u slovenskom Celju za koji su ulaznice rasprodane čak tri sedmice unaprijed. Menadžment Dine Merlina je najavio i prvi koncert u okviru turneje Hotel Nacional u Bosni i Hercegovini nakon spektakla na Koševu prošle godine i to u Areni Zenica 02.4.2016, dok je naredna stanica Hotel Nacionala u Hrvatskoj u Osijeku 09.4.2016. Informacije o prodaji ulaznica za ova dva koncerta uskoro će biti objavljene.