Muzika
7k

Dino Merlin kreće na veliku turneju, 25. jula koncert na stadionu Koševo

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Bh. pjevač Dino Merlin najavio je veliku turneju u toku koje će posjetiti 80 gradova, a prvi na redu su Skopje, Split i Sarajevo.

U sklopu velike turneje kojom će promovisati svoj novi album "Hotel Nacional", Dino Merlin će nastupiti i na sarajevskom stadionu Koševu, 25. jula 2015. godine.

Album "Hotel Nacional", koji je objavljen u izdanju Croatia Recordsa i Magaze, odmah nakon objave bio je i novi ulaz na prestižnoj Billboard World Albums top listi, i to na visokom osmom mjestu. Dino Merlin ujedno je i prvi regionalni muzičar koji se našao na ovoj globalnoj top listi, koja se temelji na broju prodanih primjeraka albuma u svijetu.

Album "Hotel Nacional" je rađen šest godina i sniman je u Sarajevu, Zagrebu, Istanbulu, Berlinu, Beču, Londonu, Stockholmu, New Yorku i Los Angelesu, a na albumu se nalazi 12 pjesama.

Izvršni producent albuma je Dino Merlin, dok su saradnici na albumu bili engleski producenti Yoad Nevo i Richard Niles, mladi talentovani engleski kompozitor i producent Aaron McIntosh, turski virtuoz Hüsnü Şenlendirici, švedski džezeri Marcos Ubeda i Gunnar Norden, zagrebački producenti Baby Dooks, Zvonimir Dusper i Enes Tvrtković, kao i Dinina ekipa iz Sarajeva Mahir Sarihodžić, Mahir Beathouse i mnogi drugi.