{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dino Merlin i Muzička Produkcija BHRT potpisali ugovor o suradnji

S
8.5.2008. u 16:25
0
0
Dino Merlin i Muzička Produkcija BHRT potpisali ugovor o suradnji
0
Dino Merlin i Muzička Produkcija BHRT potpisali ugovor o suradnji
Pripreme za izlazak novog albuma Dine Merlina u završnoj su fazi. Album pod nazivom Ispočetka, uskoro će se pojaviti na tržištu.
Tim povodom je u srijedu 7. maja 2008. potpisan ugovor između Dine Merlina i Muzičke produkcije BHRT kojim je definirano da će ova diskografska kuća biti izdavač albuma Ispočetka za područje Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, izdavač prethodnog albuma Dine Merlina Burek takođe je bila Muzička Produkcija BHRT (tada JSBiH), nakon čega je uslijedilo objavljivanje DVD-a i dvostrukog albuma sa velikog koncerta na Koševu. Samo u Bosni i Hercegovini prodato je više od 80.000 legalnih primjeraka Bureka.

Muzička Produkcija BHRT će u projektu Ispočetka koristiti nosače zvuka najviših standarda kvalitete. Takođe će u suradnji sa nadležnim organima primijeniti pooštren nadzor i kontrolu tržišta, u cilju sprječavanja distribucije piratskih kopija. Originalno izdanje biti će opremljeno kontrolnom naljepnicom, a njegova cijena će svakako biti pristupačna bosanskohercegovačkoj publici.

Osim Muzičke produkcije BHRT koja je nosilac izdavačkih prava za Bosnu i Hercegovinu, album Ispočetka će u Hrvatskoj i Sloveniji biti objavljen pod etiketom Croatia Records. Uskoro će se znati i koje diskografske kuće će ovo izdanje realizirati u ostalim državama bivše Jugoslavije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: