Sretno!
0

VIDEO / Dino Merlin će pokušati dovesti Eurosong u BiH!

Sarajevo-x.com
Dino Merlin (Foto: Reuters)
Dino Merlin (Foto: Reuters)
Bosanskohercegovački muzičar Dino Merlin pjesmom "Love in Rewind" pokušat će dovesti Eurosong u našu zemlju. Večeras u Dusseldorfu, u Njemačkoj, na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope Dino, Maya, Aida, Edvin, Nermin i Mahir nastupit će drugi.

Dvadeset i pet zemalja pokušat će večeras u Esprit Areni da pjesmom što bolje predstave svoju zemlju i veliko muzičko takmičenje dovedu u svoju domovinu. Iste želje ima i tim BH Eurosonga. Puni dobre energije i optimizma na scenu će izaći drugi, nakon predstavnika Finske.

Podsjetimo, Merlin je u četvrtak otvorio drugu polufinalnu noć takmičenja za Eurosong i izborio plasman u finale. Pjesma "Love in Rewind" jedna je od velikih favorita ovogodišnjeg takmičenja i prema prognozama kladionica mogla bi se naći među prvih pet najboljih.

"Možemo očekivati dobar plasman. Ne zaboravite u finalu je 25 najboljih izvođača, koji su tu posve zasluženo, malo ko je 'slučajno' u finalu. To su sve dobre kompozicije i nezahvalno je davati prognoze. Naše je da se predstavimo u najboljem svjetlu i damo sve od sebe", kazala je za Sarajevo-x.com u petak, prije natsupa BH tima pred stručnim žirijem, Maja Čengić glasnogovornica tima BH Eurosonga.

Osim Bosne i Hercegovine u finalu su Finska, Danska, Litvanija, Mađarska, Irska, Švedska, Estonija, Grčka, Rusija, Francuska, Italija, Švicarska, Velika Britanija, Moldavija, Njemačka, Rumunija, Austrija, Azerbejdžan, Slovenija, Island, Španija, Ukrajina, Srbija i Gruzija.

Takmičenje za najbolju pjesmu Evrope uživo će se prenositi u 43 evropske zemlje učesnice, na kanalima javnih, odnosno državnih televizija.

Gledatelji iz BiH finale Eurosonga mogu pratiti na programu BHT-a od 21. sat, ali gledatelji iz naše zemlje neće moći glasati za Dinu Merlina.

No, svakako građani BiH koji žive ili borave u jednoj 43 zemlje, koje su uzele učešće u ovogodišnjem Eurosongu, moći će dati svoj glas za "Love in Rewind" telefonskim pozivom ili sms-om. Maksimalan broj poziva s fiksnog telefona je 20, isto kao i broj poruka.

Timu BH Eurosonga želimo mnogo sreće i što bolji plasman!