Prognoze pred polufinale
0

VIDEO / Dino Merlin će otpjevati do finala

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Eurosong groznica zahvatila je brojne zemlje Evrope. Dino Merlin pjesmom "Love in Rewind" otvorit će večeras drugu polufinalnu noć 56. takmičenja najbolje pjesme Evrope. Na svjetskim kladionicama jako dobro kotira i svi predviđaju da će naš predstavnik s lakoćom "otpjevati" u finale.

Merlinova pjesma je poletna, ima zanimljiv tekst i jako dobar ritam, što je i potrebno za prolaz u finale - komentari su ljubitelja prestižnog muzičkog takmičenja.

Ako je vjerovati predviđanjima kladionica Merlina ćemo sigurno slušati u subotu u finalu Eurosonga. Naime, kladionice najviše šanse za prolaz u finale daju Bosni i Hercegovini, Danskoj i Estoniji, piše belgovision.com.

Najmanje šanse za prolaz u finale imaju Belgija, Bjelorusija i Makedonija.

Podsjetimo, večeras će se predstaviti 19 zemalja. Osim Dine Merlina nastupit će predstavnici Austrije, Holandije, Belgije, Slovačke, Ukraine, Moldavije, Švedske, Kipra, Bugarske, Makedonije, Izraela, Slovenije, Rumunije, Estonije, Bjelorusije, Latvije, Danske i Irske.

Deset od 19 zemalja ide u finale gdje ih dočekuju predstavnici Francuske, Italije, Velike Britanije, Njemačke i Španije, te pobjednici prve polufinalne večeri, predstavnici Srbije, Litvanije, Grčke, Azerbejdžana, Gruzije, Švicarske, Mađarske, Finske, Rusije i Islanda.

Kladionice predviđaju da će se večeras u finale plasirati Bosna i Hercegovina, Danska, Estonija, Rumunija, Irska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Slovenija i Moldavija.

Drugu polufinalnu noć Eurosonga možete pratiti u programu BHT-a od 21. sat.