Koncert na Koševu
0

Dino Merlin: Bila je to velika noć za mene

Sarajevo-x.com
Foto: Jasmin Fazlagić
Foto: Jasmin Fazlagić
Pred prepunim stadionom Koševo, Dino Merlin je sinoć održao spektakularan koncert. Procjenjuje se da je ovom događaju prisustvovalo preko 60.000 ljudi, saopšeno nam je iz menadžment tima Dine Merlina.

Na grandioznoj sceni koju su krasili LED ekrani ukupne površine od preko 220 m2, te hodna pista u obliku srca, Dino Merlin je uz ansambl od 19 instrumentalista i pratećih vokala publici prezentirao pjesme sa novog albuma “Ispočetka”, kao i svoje legendarne hitove u novim aranžmanima. Publici su se u duetima sa “čarobnjakom” predstavili Vesna Zmijanac, Tony Cetinski, Ivana Banfić, Eldin Huseinbegović i Hari Varešanović. Nastupili su i članovi dječijeg hora “Princes krofne”, pantomimičar Meša Vatić, harmonikaš Edin Krilić, a poseban efekat izazvao je i izlazak tridesetak fotoreportera i snimatelja na scenu, kako bi ovjekovječili izvedbu pjesme “Sve je laž” koju je pjevala publika. Koncert je počeo pjesmom “Otkirt ću ti tajnu” a završio naslovnom numerom sa novog albuma “Ispočetka”, trajao je dva i pol sata, a ukupno je izvedeno 29 pjesama.

O svom trećem trijumfu na stadionu Koševo u karijeri Dino Merlin kaže: “Bila je to velika noć za mene osobno i naravno za one koji vole moju muziku. Ispunjen sam do kraja i uvjeren da ono što radim ima smisla. Hvala svima koji su doprinijeli ovom nezaboravnom koncertu.“

Ovim događajem na Koševu zvanično je započela trogodišnja svjetska turneja Dine Merlina, koja se nastavlja 6. avgusta na plaži Jaz u Budvi.

Kratki video isječak pogledajte ovdje.

Foto: Jasmin Fazlagić