Muzika
2

Dino Merlin apsolutni rekorder stadiona na Koševu po broju prodatih ulaznica svih vremena

Klix.ba
Još uvijek traje uzbuđenje nakon četvrtog koncerta Dine Merlina na stadionu Asim Ferhatović Hase održanog prošle subote pred, kako su mnogi ocijenili, 70.000 gledalaca, mada je taj broj, po svoj prilici, bio i veći.

Naime, organizator koncerta sarajevska Magaza, saopštila je da je prodato ukupno 62.017 ulaznica za koncert. Ako imamo u vidu da je za djecu u pratnji roditelja ulaz bio slobodan, te da je koncertu prisustvovalo 600 certificiranih zaštitara, više od 300 različitog drugog osoblja te 250 novinara i veliki broj zvanica i svih onih koji su na ovaj ili onaj način besplatno prisustvovali koncertu, taj je broj bio i veći.

Koncert Dine Merlina je najposjećeniji događaj u novijoj istoriji ne samo Sarajeva, već i Bosne i Hercegovine a sasvim sigurno bosanskohercegovački kantautor je apsolutni rekorder stadiona na Koševu svih vremena, ne samo po posjećenosti već i po broju prodatih ulaznica.

Sam grad Sarajevo prošlog je vikenda ugostio preko 30.000 gostiju sa svih strana svijeta od kojih je najmanje 10.000 gostiju ostvarilo jedno ili dva noćenja u Sarajevu. Hotelski, pansionski, privatni i drugi kapaciteti su bili maksimalno popunjeni, brojni ugostiteljski objekti zabilježili su u subotu nakon koncerta rekordne promete.

Ovaj koncertni julski vikend ostat će upamćen kao rekordan i iznimno profitabilan za grad Sarajevo. Treba napomenuti da je koncert na Koševu bio zaista neviđen spektakl na kojem je Dino Merlin po ko zna koji put impresionirao publiku a publika je jednako impresionirala i Dinu Merlina, kako je sam izjavio u svojoj zahvali objavljenoj na njegovom zvaničnom Facebook profilu. I bez obzira na rekordnu posjetu, valja odati priznanje organizatoru i svima koji su učestvovali u realizaciji ovog spektakularnog događaja na kojem je sve proteklo bez incidenata.