Muzika
0

Dino Merlin 5. septembra u Zetri

Sarajevo-x.com
Povodom obilježavanja Dana BH Telecoma, 5. septembra u 20 sati u sarajevskoj Zetri, Dino Merlin će nakon tri i po godine održati svoj solistički koncert. Cjelovečernji nastup Dine Merlina u Zetri BH Telecom poklanja svojim korisnicima povodom obilježavanja Dana BH Telecoma.

Nedavno promovirani singl "Otkrit ću ti tajnu", koji je ujedno i naziv promotivne kampanje BH Telecoma za naredni period, a koji je dostupan za besplatni download na portalu BH Telecoma, ovom će prilikom biti premijerno izveden uživo.

Nakon objavljivanja albuma Burek u proljeće 2004. godine i koncerta pred prepunim stadionom Koševo, Dino Merlin je protekli period posvetio nastupima širom svijeta.

"Nakon Amerike, Australije, Londona, Štokholma, Beča, Istanbula i drugih evropskih gradova, ponovo sam među Sarajlijama. Mislim da nedovoljno sviram u Bosni i Hercegovini i ovim koncertom želim to promijeniti. Moji suradnici i ja daćemo svoj maksimum i nastojati održati kontinuitet", kazao je Dino Merlin.

Ovom prilikom, Dini i vrhunski uigranoj pratećoj grupi pridružit će se i specijalni gosti – dugogodišnja prijateljica Nina Badrić sa kojom je snimio duet "Ti si mene", nova zvijezda bosanskohercegovačke sevdalinke Amira Medunjanin te mađarski pijanista Suti Balazs.

Nakon koncerta, Dino Merlin će se posvetiti finalizaciji albuma, čiji se izlazak očekuje u proljeće 2008.