Zenica
0

Dini Merlinu grand prix Radijskog festivala

FENA
Sedmim Regionalnim radijskim festivalom sinoć su u Zenici završeni 16. BH festivalski dani - "Zenica 2008".

Grand prix manifestacije ove godine osvojio je Dino Merlin. Adnan Osmanagić, direktor sarajevskog RSG radija i predsjednik Upravnog odbora manifestacije i Pane Škrbić, direktor Direkcije "BH festivalski dani", uručili su Dini Merlinu automobil Alfa Romeo 147, dar Direkcije festivala i sponzora - kompanije ACH iz Ljubljane.

Elviru Lakoviću Laki i njegovoj sestri Mireli, učesnicima ovogodišnjeg Eurosonga u Beogradu, žiri je dodijelio Grand prix za BiH i ček na 3.000 KM, dar Hypo Alpe Adria Bank. Grand prix za Hrvatsku dobio je Amir Kazić Leo za hit "Krevet od ruža", Grand prix za Srbiju primila je Goca Tržan za pjesmu "Slobodna", a po treći put Grand prix za Crnu Goru dobio je Bojan Marović – "Bolja si od drugih".

Nagrade za "Najhit 2008" dobili su: Deen, Ana Stanić, Al'Dino, Kice, Dženan Lončarević, Feminnem, Amel Ćurić, Dženan Jahić, Saša Kovačević, Maja Šuput, Armin Muzaferija, Nešad Selman, Maja Milinković i Igor Žerajić.

Kao gost Regionalnog radijskog festivala "Zenica 2008" kojeg je sinoć na centralnom gradskom trgu pratilo više od 7.000 gledalaca, nastupio je Enrico Giacco iz Italije.

Direkcija festivala "Nagradu za životno djelo" posthumno je dodijelila Tošetu Proeskom, prošlogodišnjem dobitniku Grand prixa zeničkog festivala.