Lovely Day u Tuzli
0

Dinamični tuzlanski duo kao DJ podrška

Sarajevo-x.com
Cycle Six
Cycle Six
Dinamični duo Cycle Six & John Doe nastupit će, pored DJ Mike, kao drugi support DJ team nastupu Voorna i Kowalskog na Lovely Day partyju 20. septembra u tuzlanskoj dvorani Mejdan.

Radi se o nastupu back to back koji će upriličiti dinamični duo, dvojica Tuzlaka koje je publika navikla slušati zajedno na njihovim energičnim nastupim. Cycle Six i John Doe pored prijateljskog odnosa, dugi niz godina imaju i isti osjećaj za muziku, te slične muzičke stilove koje preferiraju. Osim toga, sam vizuelni dio nastupa je ugodniji za publiku, a veća dinamičnost proizvodi dodatnu energiju koja se osjeti na podijumu.

"Voorn i Kowalski su imena koja koj u današnjoj techno sceni predstavljaju vrhunac producentskog i live act umijeća, čemu svjedoči ogroman broj svirki širom svijeta i njihov dugogodišnji kontinuitet na sceni", poručuju ova dvojica DJ-a.

Emir Aljukić a.k.a John Doe rođen je 1985. godine u Tuzli. Svoju ljubav prema elektronskoj muzici otkrio je sredinom devedesetih godina, no usljed ratne situacije u Bosni i Hercegovini do kultnih izdanja ovog zvuka došao je mnogo kasnije, što je utjecalo i na odgađanje početka njegove DJ karijere.

Tokom 2008. zajedno je sa Cycle Sixom držao rezidenciju u House Clubu na jezeru Modrac, nedaleko od Tuzle. Tu su ugostili mnoge kolege iz gradova BiH, što mu je mogućilo svirke na mnogim lokacijama u BiH. Kao uzore navodi Laurent Garniera, Chris Liebinga, Steve Lawlera, Lutzenkirchena i Funk D’Voida iz razloga što je fuzija njihovih stilova ono što on u svojim setovima predstavlja slušaocima, uz dozu ličnih primjesa.

Dvadesetosmogodišnji DJ iz Lukavca, Jasmin Mrkaljević a.k.a. Cycle Six, počeo je svoju karijeru 2000. godine, iako je u kontakt sa elektronskom muzikom došao mnogo ranije. Na samom početku njegovog rada, hardtechno je način na koji su se mogli opisati njegovi setovi, gdje su dominirali zvuci Roba Acida i Cari Lakebuscha. Pod velikim utjecajem techno scene Tuzle i Lukavca koja je bila aktivno razvijena tokom 2002. Godine, Cycle Six se po prvi put upleo u produkcijske vode.

Nakon nastupa na prvom Loop Festu, Cycle Six zajedno sa Black Acidom (Fobia) u ljeto 2004. organizuje niz partya na jezeru Modrac pod nazivom Summer Dance, a kasnije aktivno učestvuje u organizaciji Loop Festa 2.