Nastupaju brojni muzičari
0

Dinamična muzička XPO Nova godina na Željezničkoj stanici

Sarajevo-x.com
Željeznička stanica Sarajevo će u novogodišnjoj noći još jednom doživjeti transformaciju, ovaj put u plesni prostor, te svojom dinamičnošću pokazati zašto će se doček nove decenije održati baš u njenim prostorijama.

Kombinovanim profilom zvuka u okviru XPO Nove godine bit će predstavljen program od najednostavnije vibracije do euforije, koji će posjetioce zabavljati do jutarnjih sati. Kroz program koji će za Vas biti upriličen voditi će vas Selector Weedad, DJ zadužen za reggae and danecehall zvuk koji se ovom vrstom muzike bavi već deset godina, a bavi se i produkcijom u saradnji s reggae zvijezdom iz Londona, Daddyjem Lynoxom.

Bit će tu i MC Kontra i MC Štuka - hip-hoperi čije su kvalitete prepoznali i Frenkie i Edo Maajka. Zlatan Hajlovac, poznat kao Kontra je nastupao u skoro svim većim bosanskohercegovačkim gradovima, kako samostalno tako i kao podrška nekim od najvećih imena balkanske hip-hop elite.

Glas koji će vas uvesti u 2010. godinu biti će dio izvedbe gospođice Aide Mešanović, koja sa svojim bakalaureatom muzičkih umjetnosti i trenutnim master studijem na Muzičkoj akademiji čini veliku nadu sutrašnjice. Godine 1997. prvi put je nastupila na dječijem festivalu, dok je posljednjih pet godina član i vokalni solista benda Groovemakers.

Najavljen je i nastup jednog od najtraženijih clubbing kolektiva - trija Getanea koji čine DJ, perkusije i vokal, a publiku će zabavljati i DJ Rimaad - mladi DJ, atrakcija grčkih noći, predstavnik generacije house DJ-eva koja dolazi i probija granice klasičnog.

Prvi put nakon Exit festivala 2006. godine dvojac Infected & Extenzion imat će javni nastup gdje će predstaviti svoj projekat "Dirty Dub Eclectic Progress Improved With Fat Electri-c/argo Bassline".

Ulaznice novogodišnju noć su već u prodaji, te zainteresirani imaju dvije opcije pri kupovini: double pack (paket za dvije osobe) po cijeni od 25 KM i solo pack (za jednu osobu) po cijeni od 15 KM.