Muzika
0

"Different style vikend" u Tuzli

Sarajevo-x.com
Muzička organizacija Different Style iz Tuzle slavi značajan jubilej. Nizom prigodnih aktivnosti bit će obilježeno 10 godina postojanja i djelovanja ove organizacije.

Different Style je utemeljen 1998. godine sa ciljem promoviranja elektronske muzike i prateće subkulture. Svojim zalaganjem u proteklih deset godina vratio je značaj pojma vrijednost kulturnog i zabavnog života mladih. Preko medija i posebnog načina na koji je DS djelovao izvršio je golem uticaj na moderne tokove života grada i pojedinaca, te ostao upamćen kod mnogih generacija. S vremenom je DS proširio svoj spektar djelovanja kako bi pružio adekvatnu pomoć mladim umjetnicima i ne afirmiranim pojedincima koji su skloni kreativnom izražaju uz elektronsku muziku.

Tako svake kalendarske godine DS organizira nekoliko tradicionalnih događaja na kojima se okupljaju stotine poklonika pomenutog muzičkog pravca. Ovi eventi su obavezni u rasporedu klubova i poznati su širom TK. Jedni su od najuzbudljivijih zbog svoje posebnosti, tradicije koja ih prati i velike posjećenosti.

U nizu tih događaja onaj na kojem se okupi najveći broj gostiju i prijatelja sigurno je rođendanska zabava koju svake godine organiziramo na tri plesna podija. Ona je koncipirana tako jer se na ovom eventu pojavljuje više učesnika, čiji nastup prate uzbudljivi audio i video sadržaji, atraktivni plesači i plesačice. Neizostavna činjenica su specijalni gosti koji ovog puta dolaze iz Sarajeva, Beograda i Zagreba.