Muzika
0

Deveti Mostar Blues Festival od 22. do 25. jula

Sarajevo-x.com
Produkcijski tim Mostar Blues Festivala je potpisao ugovore sa headlinerima ovogodišnjeg festivala, a zbog velikog interesovanja javnosti za ulaznice pokrenuta je i njihova online prodaja. S obzirom na sve veću posjetu i činjenicu da MBF i programski zahtijeva velike koncertne prostore, ovogodišnji, deveti po redu MBF, će se održati u Sportskom centru "Kantarevac".
Imena kao što su Ana Popović, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, te legendarni Big Brother & The Holding Company, garantuju vrhunsko muziciranje, te kontinuitet u nastojanju organizatora da svake godine ponudi kvalitetniji program.

Da je Mostar grad bluesa posjetioci će se uvjeriti već na uvodnoj večeri, kada će se blues emitirati i svirati praktično u cijelom gradu.

Program 9. Mostar Blues Festivala

  1. jula – Heineken Corners

Live Blues In Mostar, izvođenje bluesa uživo, videoprojekcija Six Strings of Blues, audio/visual experience, blues slušaone u barovima: Cafe Bar Next, Coco Loco Night Club, Cafe Bar Duradžik, Blues Bar, Cafe Bar Košćela, Cafe Bar Hemingway.

  1. juli – SC "Kanatarevac" - Crossroad Blues Band, Ana Popović & Band
  1. juli – SC "Kanatarevac" - Ivan Vragolović, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić – unplugged

  2. juli – SC "Kanatarevac" - Livio Berak Trio, Big Brother & The Holding Company (Janis Joplin's Original Band)

Cijena dnevne ulaznice u pretprodaji je 15 KM, a cijena festivalske (trodnevne) je 40 KM. Cijena dnevne ulaznice na dan koncerta je 20 KM.

Online prodaja ulaznica na www.kupikartu.ba

Prodajna mjesta: Mostar – MC Pavarotti, Hotel Ero, Turistička agencija Fortuna; Sarajevo – Ferhadija; Banja Luka – Hard Rock Cafe, Dom omladine; Tuzla – Agencija Putnik; Zenica – Jazz Bar.

Programi devetog Mostar Blues Festivala su posvećeni najznačajnijem autoru Delta Bluesa, Robertu Johnsonu, čija se stota godišnjica rođenja obilježava ove godine na svim većim blues festivalima u svijetu.

Interesantno je spomenuti da će u toku festivala biti održana izložba oldtimera, automobila i motocikala koju organizujemo u saradnji sa hercegovačkim moto klubovima, te izložba rukotvorina domaćih umjetnika.

Više informacija na www.mostarblues.com.