Sahrana 31. augusta
5

Detroit organizuje četverodnevnu proslavu života Arethe Franklin, nastupaju svjetski muzičari

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Sahrana kraljice soula Arethe Franklin bit će održana 31. augusta u njenom rodnom gradu Detroitu, objavio je njen menadžer Gwendolyn Quinn.

Sahrani će moći prisustvovati samo porodica i prijatelji. Franklin će biti ukopana na groblju Woolawn gdje se nalaze i njeni otac, sestre Carolyn i Erma, brat Cecil i nećak Thomas.

Kovčeg s njenim tijelom bit će izložen javno tokom četverodnevne proslave njenog života. Vlasti trenutno izrađuju plan za muzičko odavanje počasti u kojem će učestvovati veliki izvođači.

Fanovi će se moći oprostiti od nje tokom dva dana u Muzeju afričkoameričke historije Charles H Wright 28. i 29. augusta.

Prijatelji i porodica odat će joj počast u dvorcu Greater Grace. Očekuje se da će sahrani prisustvovati veliki broj muzičara i visokoprofiliranih ličnosti iz cijelog svijeta.

Fanovi se okupljaju u baptističkoj crkvi New Bethel u Detroitu gdje se mole za njenu dušu i odaju joj počast otkako je u četvrtak objavljena vijest o njenoj smrti. Cvijeće, baloni i poruke ostavljene su ispred crkve, a društvene mreže "preplavljene" su njenim pjesmama i fotografijama.