Muzika
0

Destinys Child ipak zajedno uprkos solo projektima

Klix.ba
Prošle srijede je u Sonyevom muzičkom studiju <b>Beyonce Knowles</b> poslušala sve što joj je Jay Z rekao da uradi za svoj novi album, a istog dana su se pojavile i preostale dvije članice grupe: <b>Kelly Rowland</b> i <b>Michelle Williams</b> i otkrile svoje planove za budućnost.

Tip iz Sony Studia koji je mixao Beyoncine pjesme imao je osmijeh na licu dok je popravljao glasove posljednje inkarnacije Bonnie i Clyda, i iako su i Jigga i Beyonce u međuvremenu napustili studio, njihovo prisustvo se moglo osjetiti u pjesmama snimljenim za Beyoncin solo album Dangerously In Love koji izlazi u junu.

Kasnije su se u istom studiju pojavile sve tri članice Destiny's Childa: Beyonce, Kelly i Michelle koje su došle da snime pjesmu I Know, koja će se nalaziti na soundtracku za film The Fighting Temptations kojeg je Beyonce producirala i u kojem je glumila. Usput su ove tri djevojke rekle nešto više o svojim budućim planovima.

"Grupa se nikad nije raspala. Uvijek smo bile zajedno.", odgovorila je Kelly na pitanje zašto su sve tri članice radile na solo projektima, a ne na novom albumu nakon Survivora iz 2001. godine. "Zapravo smo zajedno uradile mnogo stvari u ovom periodu.", dodaje Michelle. "Bile smo na evropskoj turneji prošle godine, od aprila do juna, i bilo nam je divno. Iako smo radile na solo projektima, uvijek smo bile u kontaktu." "Zato je tako prekrasno što smo ponovo zajedno u studiju.", dopunjava Beyonce.

Beyonce je planirala snimiti pjesmu I Know za svoj solo album, ali nakon nekog vremena je odlučila da je pjesma bolja za grupu. "Zvučala je kao prava Destiny's Child pjesma."

Otkad su cure pauzirale sa grupnim radom, Beyonce se bavila glumom – pored filma The Fighting Temptations, glumila je i u filmu Austin Powers in Goldmember. Kelly je snimila film Freddy vs. Jason koji izlazi u augustu i u oktobru prošle godine izdala svoj solo album Simply Deep. Michelle je bila prva koja je sama izdala svoj gospel album Heart to Yours prije godinu dana.

Prošle sedmice je Mathew Knowles, menadžer grupe i Beyoncin tata, izjavio da fanovi mogu očekivati obavještenje o ostalim filmovima koje će Beyonce i Kelly snimati ove godine. Diskretno je spomenuo da će se Michelle pojaviti u 'nekoj predstavi', a zatim je sama Michelle izjavila da će glumiti u broadwayskoj predstavi Aida.

Budući planovi Destiny's Childa još uvijek nisu sasvim određeni, ali Beyonce kaže da će novi album vjerovatno izaći tek u julu 2004. godine.