Ruši rekorde
1.2k

"Despacito" za samo šest mjeseci postala zvanično najslušanija pjesma na svijetu

Klix.ba
Planetarno popularna pjesma "Despacito" postala je zvanično najslušanija pjesma na svijetu, i to samo šest mjeseci nakon što je objavljena.

Luis Fonsi i Daddy Yankee sigurno mogu biti zadovoljni jer je njihov ljetni hit od januara pušten 4,6 milijardi puta putem raznih muzičkih platformi širom svijeta.

"Despacito" već nekoliko sedmica drži i tron na popularnoj američkoj top listi Billboard Hot 100, a prva je i na top listama u Australiji i Velikoj Britaniji. Pjesma je prvo muzičko ostvarenje od 1996. godine koje nije na engleskom jeziku, a našlo se na vrhu najpopularnije ljestvice u Americi. To je prije 21 godinu uspjelo jedino "Macareni" španskog dua Los del Rio.

Zanimljivo je kako je i američki pjevač Justin Bieber sa coverom "Despacito" prestigao Celine Dion i Bryana Adamsa te se popeo na vrh Billboardove liste najpopularnijih Kanađana.

"Despacito" na španskom znači "polako", ali čini se kako su Fonsi i Yankee puno brže došli do velike zarade zahvaljujući najvećem hitu u njihovim karijerama. Pjesma će na Youtubeu sa više od 2,5 milijarde pregleda uskoro prestići i "Gangnam style" koji drži vodstvo već tri godine.

Luis Fonsi, koji je dosadašnju karijeru izgradio na romantičnim baladama, prije objave singla je dvije godine imao pauzu u karijeri. Veliki povratak sa "Despacitom" donio mu je popularnost kakvu nije mogao ni zamisliti.