Muzika
0

"Depeche Mode" pune stadione po Evropi

FENA
"Depeche Mode" sa svojom evropskom turnejom najavljuju nova muzička uzbuđenja i sa već 800.000 prodanih karata ulaze u najuži izbor u konkurenciji za jednu od najvećih turneja ove godine.

Na njihovom pohodu već je širom Evrope unaprijed rasprodato 69 stadiona.

U Dusseldorfu je 90.000 fanova kupilo ulaznicu u nekoliko dana pretprodaje, a slijedi 50.000 karata prodatih za koncert u Kopenhagenu.

"Suffer Well" je novi, treći hit singl skinut s albuma "Playing The Angel" koji slijedi nakon "Precious" i "A Pain That I'm Used To". Ta pjesma je autorski rad frontmana Davida Gahana, koji je tako nakon svog solo-albuma dobio priliku da se kao autor uvrsti i na jedanaesti album svog benda.

Spot je još jednom djelo legendardnog Antona Corbijna, koji je do sada autor 20 njihovih spotova, a uspješno je sarađivao i sa "U2", "Coldplay" i "The Killersi".

Sa ovom turnejom, u godini u kojoj obilježavaju dvije i po decenije blistave karijere, ovi romantičari elktro pop zvuka prodali su 50 miliona albuma i još jednom potvrđuju da su u vrhu aktuelnih muzičkih zbivanja te opravdavaju davno stečeni epitet super zvijezda. Pretpostavlja se da će ih uživo na turneji vidjeti gotovo dva miliona ljudi.

"Depeche Mode" će u okviru ovih evropskih putešestvija po drugi put nastupiti 22. marta u zagrebačkom Domu sportova. Prvi put to se desilo 3. novembra 2001. godine u unaprijed rasprodanoj dvorani.