|

Dejan Petrović i Big Band donose ritam bluza u Sarajevo

Dejan Petrović i Big Band donose ritam bluza u Sarajevo
0
S
Sarajevo-x.com
23.11.2011. u 12:59
0
komentara
0

dijeljenja
U subotu, 26.11. 2011., od 22 sata u sarajevskom Coloseum Clubu nastupaju Dejan Petrović i trubački orkestar Big Band.
Dejan Petrović, poznatiji kao prva truba svijeta za 2010. godinu i najmlađi majstor trube u historiji Srbije, zajedno sa beogradskim trubačkim orkestrom Big Band, etno i bluz melodijama osvježava opus u kojem su obrade srpskih kola, tradicionalnih pjesama te domaćih i svjetskih hitova.

Big Band čini dvanaest vrhunskih muzičara od kojih je većina učila trubu u školi pokojnog oca Dejana Petrovića, a ostatak benda je pojačan gitarama i bubnjem.

Orkestar koji je više od petnaest godina na sceni i koji je dobitnik nagrada širom svijeta, održao je svoj prvi solistički koncert 10.11.2011. u prepunom Sava Centru u Beogradu, gdje su izveli i pjesme sa svog prvog CD-a ''Udahni duboko''.

I posjetioci Coloseum Cluba će ovaj vikend moći uživati u njihovoj vrhunskoj muzici te imati priliku da čuju kako zvuče trubačke verzije domaćih i stranih hitova Stinga, Tine Tarner, Zaz, Amy Winehouse, Abbe, EKV-a, Prljavog kazališta itd. Pored toga, uživat će i u zvucima obrada tradicionalnih pjesama i kola, te u zvucima pjesama Vrtlog, Balkanche ili Colon sa njihovog albuma ''Udahni duboko''.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.