Muzika
0

Defence u The Bar-u 1.12.2005 21h

Sarajevo-x.com
Svi fanovi tuzlanskog reggae benda “Defence” će biti oduševljeni što ovaj, trenutno jedan od najperspektivnijih bh sastava, ponovo nastupa u Sarajevu 01.12., i to u «The Bar»-u.

Nakon veoma uspješne godine, sa nastupima u Puli, Splitu, Zagrebu pa sve do Novog Sada (EXIT festival) i velikom broju BH gradova, «Defence» nastavlja sa turnejom po Bosni i Hercegovini u cilju promovisanja svog muzičkog stila, kojeg oni nazivaju «Bagga sound».

Od svog zadnjeg nastupa u Sarajevu, članovi benda su bili više nego zauzeti. Pod menadžerskom palicom «Tuzla Live» tima, «Defence» je snimio materijal za svoj prvi album. Materijal je trenutno u procesu miksanja, i očekuje se da ce album na BH trziste izaci na proljece slijedece godine. Na albumu se se nalazi 13 autorskih pjesama «Defence»-a, a prema popularnosti koju ovaj bend uziva trenutno u Bosni i Hercegovini iako nisu jos uvijek izdali album, njihov album prvijenac se vec najavljuje u medijima kao najvece osvjezenje BH muzicke scene od Ede Maajke. Nije ni cudo, jer je bas Edo svoju muzicku karijeru i zapoceo u Tuzli sa bendom «Defence».