Muzika
0

'Deep Purple Tribute Band' 23.11. nastupa u FIS-u

Klix.ba
Kako se približava prva sedmica decembra 2003. godine i termini zakazani za gostovanje grupe Deep Purple na ovim prostorima (Zagreb i Beograd), raste i Deep Purple groznica.

Naravno, svi nećemo biti u prilici da na licu mjesta pozdravimo ove velikane hard rocka. Live Music Club Plus iz Tuzle i FIS Club Bock iz Sarajeva odlučili su da svojim posjetiteljima predstave najbolji Deep Purple Tribute Band sa ovih prostora - hard rock grupu Cactus Jack iz Pančeva, SCG. Cactus Jack su nedavno za beogradsku izdavačku kuću One Records izdali dupli CD sa 12 najvećih hitova grupe Deep Purple. Koncert u Tuzli je zakazan za subotu, 22.11.2003. godine, a u Sarajevu za 23.11.2003. godine.

Hard rock grupa, Cactus Jack, osnovana je krajem 1998. godine. Već poslije prve svirke imali su sasvim jasnu predstavu o budućnosti svoje grupe. Vrijednim i upornim radom stvorena je hard rock legenda zvana Cactus Jack! Prvo su svirali filmske hitove, a onda su svoj repertoar proširili zanimljivim i znanim pjesmama kao što su hitovi grupa AC/DC, Whitesnake, U2, Kiss, Police, Rainbow, Bon Jovi...

Svirali su u svim ozbiljnijim klubovima i stekli su reputaciju jednog od "najboljih klubskih bendova". Pošto su osvojili klubove cover pjesmama, ambicije su im porasle i u svoj repertoar su uključili i autorske pjesme. Da bi proširili djelokrug svog rada i da bi išli naprijed, pred sebe su postavili i ne tako mali izazov - odlučili su da budu "Deep Purple Tribute Band". Cactus Jack su tim repertoarom, uz malu pomoć svojih prijatelja (Vicko - Riblja Čorba, Jett, Paja - Beerdrinkers...) još jednom osvojili klubove u kojima su nastupali svirajući najveće hitove legendarne grupe Deep Purple. Očekuje se da će Cactus Jack nastupiti kao predgrupa na Deep Purple koncertu u Beogradu.