Muzika
0

Deep Purple 3. novembra u Zetri

FENA
U okviru planetarne koncertne promocije posljednjeg albuma kao i turneje "Rapture Of The Deep World Tour 2006-2007" , jedni od najznačajnijih pionira hard rocka i heavy metal zvuka, Deep Purple, 3. novembra prvi put će gostovati u BiH, u olimpijskoj sarajevskoj Zetri.

S muzikom ovih velikana rok muzike su rasle mnoge generacije, a svojim izvođačkim umijećem Deep Purple su bili godinama uzor mnogim mlađim muzičarima. Iduće godine, Deep Purple obilježavaju četiri decenije postojanja, a tokom burnih putešetvija i osobnih promjena premašili su tiraž od sto miliona albuma i iza sebe ostavili pjesme koje su ušle u antologiju rok muzike.

S aktuelnim albumom "Rapture Of The Deep", objavljenim krajem 2005. godine, te brojnim rasprodanim koncertima diljem planete još jednom potvrđuju da je uz njih ostala i armija njihovih fanova koja njihov rad prati decenijama.

Predvođeni jednim od najoriginalnijih glasova rok muzike, Ianom Gillanom, još uvijek nesmanjenom žestinom oduševljavaju svojim nastupima, a kao i tokom ovog dvogodišnjeg planetarnog pohoda nastupit će u sastavu: Ian Gillan-pjevač, Roger Glover- bas, Ian Paice-bubnjevi, Steve Morse-gitara i Don Airey-klavijature.

U Sarajevo dolaze sa svojom kompletnom produkcijom, ozvučenjem, rasvjetom i scenom i za očekivati je veliki muzički događaj u stilu ovog legendarnog benda.

Promotor spektakla koji slijedi je Želimir Altarac Čičak koji je tim povodom rekao:

"Pripreme oko ovog jednistvenog muzičkog događaja su u toku i na zadovoljstvo mnogobrojnih fanova ovog zaista legendarnog benda imat ćemo priliku da ih čujemo i vidimo na djelu u sarajevskoj Zetri.

Cijena ulaznica za ovaj jedinstveni muzički rok događaj će biti po cijeni od 30 KM i uskoro će biti objavljena i prodajna mjesta. Inače, ove velikane svjetske scene imao sam priliku vidjeti baš u ovoj postavi 6.decembra 2003 godine u paviljonu na Zagrebačkom velesajmu, a u okviru turneje i koncertne promocije tada aktuelnog albuma "Bananas".

Koncert je bio rasprodan, a isto se desilo dan prije u ljubljanskoj hali Tivoli, kao i dan poslije u Beogradu na Sajmištu gdje ih je burno pozdravilo i s njima horski pjevalo vise od dvadeset hiljada fanova raznolikih godišnjih dobi. Pa eto, konačno da ih čujemo i vidimo i na sceni sarajevske olimpijske Zetre."