Muzika
353

Deen za Klix.ba: Dat ćemo sve od sebe da svi Bosanci i Hercegovci budu ponosni

Razgovarao: Ervin Mušinović
Foto: Feđa Krvavac/ Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/ Klix.ba
Bh. pjevač Fuad Backović Deen koji će u duetskoj pjesmi s Dalal Midhat-Talakić predstavljati našu državu na takmičenju Eurosong 2016. kazao je za Klix.ba kako može obećati da će BiH imati sjajnu pjesmu, svjetski nastup, te da će naši predstavnici izgledati fenomenalno.

Backović je u razgovoru za Klix.ba kazao kako ga je iznenadilo to što će ponovo predstavljati Bosnu i Hercegovinu na evropskom takmičenju.

"Jednom kada se popneš na tu scenu poželiš da se opet nekada vratiš, ali definitivno nisam mislio da će to biti ove godine", rekao je Backović.

On je istakao kako on ove godine nije nosilac projekta nego da je pozvan da učestvuje u projektu.

"Nosilac je Dalal za koju je u principu i napisana pjesma. Njoj je zvučala kao duetska i ona je poželjela da je snimi sa mnom jer naredne godine obilježavamo punih dvadeset godina prijateljstva. Pristao sam na taj prijedlog, snimili smo i kako smo radili sve je počelo da miriše na Eurosong", rekao je Deen.

On je kazao kako će u odnosu na 2004. godinu sve biti različito s obzirom na činjenicu da je od njegovog učešća na Eurosongu prošlo dvanaest godina.

"Ja sam drugačiji i privatno i poslovno. Idem ovaj put bez kose, bez roze majice i šljokica i uvijanja na sceni. Nalazimo se zajedno u duetskoj pjesmi koja je vrlo ozbiljna i pjevački zahtjevna. I Dalal i ja smo izašli iz svoje zone komfora i našli se u duetskoj pjesmi koja stilski nije bliska ni Dalal, a ni meni", dodao je Backović.

Backović je na kraju kazao kako smatra da će građani Bosne i Hercegovine biti zadovoljni onim što će čuti, a i vidjeti.

"Ne mogu govoriti o plasmanu. Ni 2004. godine nisam razmišljao o tome. Eurosong je nepredvidljiv s te strane. Mi možemo obećati da će BiH imati sjajnu pjesmu, svjetski nastup, izgledat ćemo fenomenalno i dati ćemo sve od sebe da svi Bosanci i Hercegovci budu ponosni te tri minute. Sve ostalo je u božjim rukama", zaključio je Backović.

Podsjećamo, Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) objavila je večeras da će na Eurosongu 2016. godine Bosnu i Hercegovinu predstavljati Fuad Backović Deen i bh. pjevačica Dalal Midhat-Talakić. Na sceni će im se pridružiti violončelistica Ana Rucner.

Autor pjesme kojom će se BiH predstaviti na Eurosongu je Almir Ajanović, a Bosanci i Hercegovci tek će u februaru imati priliku čuti pjesmu u specijalnom programu BHRT-a.