"In the Disco"
267

Deen se prisjetio pjesme s Eurosonga 2004. godine: Tačno na današnji dan, bio je to hrabar izbor

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Bh. pjevač Fuad Backović Deen prisjetio se pjesme "In the Disco" koja je na današnji dan prije 20 godina izabrana da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu.

Podijelivši isječak nedavnog intervjua, objavio je i nekoliko snimaka i fotografija sa nastupa iz 2004. te napomenuo kako je tačno na današni dan prije 20 godina dobio priliku da predstavlja BiH.

"Moja lijepa domovina Bosna i Hercegovina dala mi je privilegiju da prvi put predstavljam svoju zemlju na Eurosongu u prelijepom Istanbulu i zajedno smo izabrali legendarnu pjesmu 'In the Disco'", započeo je u svom prisjećanju.

Napomenuo je koliko je to bio "hrabar izbor pjesme, koncepta i izvedbe u to vrijeme".

"Imao sam samo 21 godinu i bio jedan od najmlađih takmičara te godine. Čak i nakon svih ovih godina, 'In the Disco' je i dalje vrlo aktuelna i pušta se svake godine na Euroviziji. Bili smo u Top 10 najboljih nastupa i to je do danas jedan od najboljih rezultata ikada napravljenih za moju zemlju. Kasnije sam imao nevjerovatnu čast da po drugi put predstavljam svoju zemlju 2016. godine u Štokholmu", naveo je Deen.

On je 2004. na Eurosongu u Istanbulu izveo pjesmu "In The Disco". Osvojio je 91 poen i tako zauzeo deveto mjesto, automatski dovodeći Bosnu i Hercegovinu u finale na sljedećem Eurosongu.

U nedavnom intervjuu za Blic govorio je o svom životu u SAD-u, napomenuvši da se ne planira vraćati.