"Sarajevo spava"
0

Deen na snimak povodom kandidatskog statusa BiH dodao svoju pjesmu: Lijepi moj rodni grad

N. O.
Foto: Delegacije EU
Foto: Delegacije EU
Kako su sarajevski mostovi povodom dodjeljivanja kandidatskog statusa BiH bili obojeni u plavo, Delegacija EU te prizore je zabilježila na snimku, a bh. pjevač Fuad Backović Deen ga je podijelio te za muzičku podlogu dodao svoju pjesmu "Sarajevo spava".

Povodom dodjeljivanja kandidatskog statusa za članstvo u EU, devet mostova u Sarajevu bilo je osvijetljeno plavom bojom.

Slijedom toga su na zvaničnom Twitter profilu Delegacije Evropske unije objavili video koji iz zraka bilježi izgled osvijetljenih mostova u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Bh. pjevač je na svom Twitter profilu podijelio snimak kojem je dodao muzičku podlogu - svoju pjesmu "Sarajevo spava".

"Lijepi moj rodni grad. Olimpijski grad Sarajevo. Ovu pjesmu sam snimio 2004. za državno takmičenje za Euroviziju. Bila je to jedna od pet različitih pjesama koje sam te godine morao pjevati u emisiji uživo kao zvanični predstavnik svoje domovine. Na kraju, 'In the Disco' je pobijedila!", napisao je Deen.

Iz Delegacije EU su mu odgovorili kako im je drago što mu se sviđa snimak uz poruku da je Sarajevo "zaista zadivljujuće, a mostovi grada izgledali su nevjerovatno osvijetljeni plavom bojom kako bi proslavili kandidatski status". Također, napomenuli su ga da bi bilo lijepo da potpiše autore snimka jer nije tražio dozvolu da ga objavi.

Ispod originalne objave videa poručili su da je "Bosna i Hercegovina u srcu raznolike evropske kulture".

Bosni i Hercegovini je u četvrtak Vijeće EU dodijelilo kandidatski status sedam godina od potpisivanja sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju. Tim povodom osvijetljeni su mostovi od Ajfelovog mosta na Skenderiji do Šeher-Ćehajine ćuprije preko puta Vijećnice.