Premijera
593

Deen ima novu pjesmu, u spotu glumi zanosna Ema Golijanin

Klix.ba
Nakon uspješnog singla "Imena mi mog" koji je snimljen u produkciji izdavačke kuće " Tempo Digital", Fuad Backović Deen na svoj prepoznatljiv način publici predstavlja stari evergreen "Dao sam ti dušu".

Na pomen njegovog imena niko ne ostaje ravnodušan. Njegov stil i način interpretacije učinio je našu muzičku scenu kvalitetnijom, drugačijom, modernijom i jedinstvenom u svakom smislu. On je Fuad Backović Deen i ovu godinu završava u velikom stilu, kako mu i dolikuje.

Deen publici predstavlja obradu pjesme "Dao sam ti dušu" Alena Slavice za koju je na nekoliko lokacija u Kaliforniji zajedno sa manekenkom Emom Golijanin, zanosnom Bosankom sa uspješnom svjetskom karijerom, snimio i videospot. Također, Ema Golijanin potpisuje režiju ovog spota.

"Volio sam tu pjesmu kao dječak, a volim je i danas. Interpretacija Alena Slavice je učinila zaista posebnom i navela me da pokušam pjesmu donijeti na neki moj način. Pokojni Đorđe Novković je pisao sjajne pjesme i bio jedan od prvih koji je podržao moju karijeru još na samom početku te sam poželio snimiti nešto iz njegovog sjajnog opusa. Veliko hvala Borisu Novkoviću koji mi je to i omogućio. Mahir Sarihodžić uradio je jedan vrlo lijep aranžman te je pjesmu 'obukao' u potpuno novo ruho. Iskreno se nadam da će se dopasti publici", izjavio je Deen.

Dodao je da je ovo nastavak uspješne saradnje sa izdavačkom kućom Tempo Digital i najava novog albuma koji će na radost mnogobrojne publike biti objavljen uskoro.

Muzički kritičari su se složili s činjenicom da je pjesma "Dao sam ti dušu" često obrađivana, ali da se u Deenovoj obradi osjeti čista emocija što će publika zasigurno prepoznati.

Pjesma je snimljena u studiju Mahira Sarihodžića Long Play, a pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama širom svijeta zahvaljujući Tempo Digitalu.