Predizborni karakter
228

Dede Putra objavio spot za pjesmu "Utihnuli jaganjci"

Klix.ba
Bh. muzički autor Dede Putra, poznat po provokativnoj tematici u svojim pjesmama i spotovima, predstavio je publici novi video za pjesmu "Utihnuli jaganjci".

Kako navodi autor, pjesma i spot su predizbornog karaktera, s akcentom na medije i njihovo, uslovno rečeno, "izluđivanje pojedinaca koji, upražnjavajući svakojake programe, dolaze do tačke ludila i odlaze u radikalnost".

"Kad živiš u Bosni i kada si okružen sa toliko puno ljudi koji pretenduju da budu političari da bi za sebe prigrabili što više novca, a narodu na kraju dali mrvice, onda ti je dužnost da reaguješ na takvu vrstu nepravde. Moja misija je da kroz pjesmu, odnosno spotove se borim protiv takvih stvari", ističe Dede Putra.

On kaže da ovaj spot želi skrenuti pozornost i na mnogobrojne medije koji su prisutni na domaćoj sceni.

"Danas svako ko ima internet može biti medij. Međutim, puno njih zloupotrebljavaju prostor i rade u konačnici na zatupljivanju naroda, tj. služe beskrupuloznim političarima. Koliko je samo kvazitelevizija koji truju narod i koliko je samo portala koji čak i nemaju vlastite prostorije odakle djeluju, a koji su uspjeli da se nametnu u tom medijskom prostoru i koji su u službi političara koji grabe nemilice u svoj džep i održavaju, s druge strane, ovaj naš začarani status quo već preko 25 godina u državi. Otuda, između ostalog, i taj nesretni radikalizam koji je stvoren i zahvaljujući takvim medijima, a koji je i prikazan na kraju spota", kaže Dede Putra.