Crnogorska klapa
12

Dedduh (Who See): Dovoljno je ono što otpjevamo, politika ne zaslužuje komentarisanja

Piše: El. B.
Who See (Foto. Arhiv/Klix.ba)
Who See (Foto. Arhiv/Klix.ba)
Najpoznatiji crnogorski hip hop dvojac Who See, koji čine Dejan Dedović Dedduh iz Kotora i Mario Đorđević Noyz iz Herceg Novog, nastupit će 22. jula na ovogodišnjem Sarajevo Beer Festivalu. Bh. publici predstavit će se novim albumom "Pamidore" koji su objavili 1. jula, ali i stvarima s drugog i trećeg albuma.

"Kad smo prvi put nastupali u Sarajevu bili smo iznenađeni koliko je publike pokazalo interesovanje. Bilo je to iznad naših očekivanja, a i organizator je morao promijeniti lokaciju zbog toga", rekao je Dedduh za Klix.ba prisjećajući se 2015. godine kada su on i Noyz prvi put nastupali u glavnom gradu BiH.

Fenomenalan doček nije izostao ni narednog puta, a poručuju da za bh. publiku imaju novi album koji je najavljen singlom "Naselje", pjesmom koja je reprezent "njihovog malog mjesta".

Najpoznatija crnogorska klapa poznata je po pjesmama "Reggaeton Montenegro", "Nisam doma", "Nemam ti kad" i "Đe se kupaš" koje su ih odvele na vrh regionalnih top lista. Njihovi tekstovi prožeti su socijalnim pričama i fenomenima Crne Gore, a ističu da je dovoljno ono što otpjevaju jer politika ne zaslužuje još komentarisanja.

"U našim tekstovima se svašta može naći. Sve ono što nas okružuje sažeto je u pjesmama. Uglavnom se baziramo na humoristički pristup temama, koliko to dozvoljava momenat", rekao je.

Crnogorsko područje, ističe Dedduh, nije teško predstaviti publici u regionu jer je u svim zemljama bivše Jugoslavije situacija ista ili slična.

"Crna Gora nije neka strana zemlja, to je tu odma', to je isto što i bilo koja druga susjedna država", rekao je.

Priča nam i kako je trenirao u FK Bokelj iz Kotora te da je očekivao da će postati vrhunski fudbaler.

"Vidiš, nikad se ne zna. Možda ću za deset godina postati poznati pizza majstor", rekao je.

Privatno voli hip hop i roots reggae, naročito novije proizvodnje i to mu, ističe, dođe kao banja, a komentirajući današnju muzičku scenu kaže:

"Sve pošlo u majčinu... muzika je potpuno poluđela u posljednje vrijeme", zaključio je.