Muzika
0

David Walters u Sarajevu

Sarajevo-X
David Walters, oficijelni DJ izdavačke kuće Gotan Project-a ¡Ya Basta!, nastupiti će 18. i 19. marta u sarajevskim klubovima The Bar i Access u sklopu ‘Dana frankofonije’ koje organizira Francuski Institut u Bosni i Hercegovini.

David Walters iz Marseja jedan je od osnivača kolektiva ‘Zimpala’ sa kojim je postigao zavidan internacionalni uspjeh. Zajedno sa DJ BNX za vlastitu labelu ‘Fantomâs’ kao producent i instrumentalista (perkusije, bas, klavir i vox) 2000. godine objavio je album ‘Almaviva’, a nakon toga i više uspješnih singl izdanja.

Ovaj vrhunski umješan DJ nastupao je kao support na francuskoj turneji Davida Bowiea, a na turnejama je pratio i Les Négresses Verte i Gotan Project, te gostovao u evropskim top klubovima kao što su londonski Blue Note, čuveni Root Down i Queen ‘Respect’ partiji u Parizu. David Walters se ističe po rafiniranoj vještini miksanja bilo da se radi o Afro House, groovy Drum’n’Bass setovima ili bossa, jazz i ‘wah-wah’ funk ritmovima.

Producentski rad nastavlja serijom hit remixa za izdavačke kuće Ziriguiboom i Enchante Recordings. U skoro vrijeme očekuje se zvanično objavljivanje prvog samostalng albuma Davida Waltersa za etketu ¡Ya Basta!, a promotivna izdanja ovoga albuma već su se našla na playlistama BBC Radio1 showa Gilles Petersona.

U četvrtak 18. marta od 21h u klubu The Bar (Titova 7) održaće se promotivno veče na kome će David Walters nastupiti u okviru redovne večeri na kojoj nastupaju Maxim i DJ Box iz Red Room Kitchen tima. Ulaz za ovo veče je besplatan, ali će zbog ograničenja prostora prednost ulaska imati posjetioci sa pozivnicom.

U klubu Access u petak 19. marta pored Davida Waltersa nastupiće Adni (MilesAway Sessions, St. Louis) i Enes Haračić (HiFi Hotel, RADIO3) koji su posljednjih nekoliko mjeseci imali više uspješnih zajedničkih nastupa u SAD i Francuskoj. Ulaznica za ovaj događaj je 10KM.