Noć za (ne)zaborav
0

FOTO+VIDEO / David Guetta (nije) oduševio Sarajlije

Piše: A. Karadža
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sarajevska olimpijska dvorana Zetra večeras je bila prepuna ljubitelja house muzike, ali i onih koji su na, kako je to bilo najavljivano, muzički događaj godine, došli ponukani bezbrojnim reklamama na TV i radiostanicama, internet portalima i jumbo plakatima kojima je bio oblijepljen naš glavni grad.

Iako je izlazak zvijezde večeri, pariškog DJ-a bio najavljen u 00.30 sati, Guetta se na velikoj pozornici ukrašenoj specijalnim svjetlosnim efektima pojavio nešto nakon jedan sat iza ponoći.

Dugo najavljivani spektakl otvorio je pjesmom "Gettin' Over You" sa posljednjeg albuma "One Love", na što je publika sasvim opravdano počela vrištati iz sveg glasa. Početak je obećavao dobar provod, ali je atmosfera do kraja tri sata dugog nastupa tek još svega dva-tri puta dostigla vrhunac kakav se očekivao tokom čitavog seta.

Čini se da je Guetta došao u Sarajevo "odraditi" još jedan u nizu koncerata (u petak svirao u Ljubljani) pa se osim nekoliko ispraznih fraza kako mu je drago što je tu i obećanja da će se vratiti naredne godine nije potrudio publici predstaviti u najboljem svjetlu.

Publika je očekivala daleko više pjesama sa posljednjeg albuma, ali ih nisu mogli čuti. Na svoju slavu podsjetio je tek izvođenjem pjesme "The World Is Mine" i obradom kultne pjesme "Rapture".

Na bis se Guetta vratio tek jednom, odsvirao je "I Got A Feeling" grupe "Black Eyed Peas" nakon čega se nekoliko hiljada posjetitelja brzim korakom zaputilo napolje.

Komentari su nakon nastupa pariškog DJ-a koji, činjenica je, žari i pali svjetskim top-listama, bili izuzetno podijeljeni. Tako su nešto mlađi partyjaneri bili oduševljeni onim što su vidjeli i čuli, dok su starija raja bila vidno razočarana mlakim zvukom koji su čuli.

Sve u svemu, važno je istaknuti da je Sarajevo nakon nastupa Tiesta, Carla Coxa i Davida Guette napokon postalo destinacija koju svjetski poznati i kvalitetni DJ-evi ne zabilaze u širokom luku.