Muzika
81

David Guetta na Dance Areni festivala EXIT

Klix.ba
David Guetta (Foto: AFP)
David Guetta (Foto: AFP)
David Guetta, najuspješniji DJ i producent svih vremena, priredit će na Dance Areni festivala EXIT najveću zabavu ove sezone. Dobitnik dva Grammyja, višestruki nosilac titule najbolji svjetski DJ i čovjek čiji hitovi imaju više od dvije milijarde online pregleda priredit će spektakl koji će se dugo prepričavati.

"David Guetta je u posljednjih nekoliko godina prerastao okvire DJ-inga i postao jedan od najpopularnijih muzičkih izvođača na svijetu. Njegovu ovogodišnju turneju prati do sada neviđena audio i vizuelna produkcija, zbog koje će Dance Arena doživjeti pravu r:evoluciju. Očekuje nas eksplozija pozitivne energije koja se nikako ne smije propustiti", izjavila je Karen Young, programska direktorica Dance Arene.

"Nastupi na EXIT-ovoj tvrđavi su poseban doživljaj. Ovdašnja publika mi je uvijek davala mnogo ljubavi i poručujem im da se spreme za show kakav do sada nisu iskusili", izjavio je Guetta.

EXIT-ova Dance Arena će u subotu 13. jula, zahvaljujući Guetti, biti poprište najluđe zabave na planeti. Francuski umjetnik pružiće publici festivala nezaboravan show koristeći svaki trik – od pumpajućih tehno ritmova do vrtoglavog elektro zvuka i, naravno, velikih hitova koje je ostvario u saradnji sa najvećim imenima današnjice – Snoop Dogg, Rihanna, Madonna, Nicki Minaj, Kelly Rowland, Flo Rida, Usher, Afrojack, Estelle i mnogi drugi. Sa hit singlovima poput "When Love Takes Over", "One Love", "The World is Mine", "Turn me on" i na desetine drugih, ostat će zabilježen kao jedan od najuspješnijih producenata svih vremena.

David Guetta je prešao ogroman put - od pariške underground scene do naslovnica velikih magazina i crvenih tepiha, zahvaljujući opsesivnom nagonu za učestalim napretkom. Emitovan je na hiljade sati na svjetskim radiostanicama i osvojio je sve klubove od Tokija do Ibize.

Dolazak u Novi Sad direktno sa najboljih svjetskih zabava i rezident nastupa na Ibizi stvorit će zabavu svih zabava koja kombinuje mnoštvo utjecaja i najprepoznatljivijih house numera svih vremena. Ljubitelji dobre zabave iz 60 zemalja svijeta nastanit će Dance Arenu kako bi posvjedočili nesvakidašnjem spektaklu. Show koji ovaj DJ priređuje, kao i jedinstvena atmosfera EXIT Festivala, učinit će vrelo novosadsko ljeto jednim od najvećih i najekskluzivnijih DJ događaja planete u 2013. godini.

Pored maestralnog Davida Guette, na EXIT-u vas čeka spektakularnih pet dana koji će obilježiti 2013. godinu i nastupi zvijezda kao što su Atoms For Peace, Bloc Party, CeeLo Green, Fatboy Slim, Snoop Dogg aka Snoop Lion, Chase & Status DJ set & Rage, Diplo, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Rudimental live, SBTRKT, Seth Troxler, The Prodigy, ali i preko 500 drugih na više od 15 festivalskih bina.