Svjetska zvijezda
0

David Guetta ima više od 11 miliona fanova na Facebooku

Sarajevo-x.com
David Guetta je nedavno premašio brojku od 11 miliona fanova na Facebooku i time je samo dodatno potvrdio status svjetske zvijezde. Samo u proteklih dva mjeseca, svake sedmice broj fanova je rastao za milion, dok su njegovi hitovi nastavili pohode na globalnim top listama.

Na posljednjem izboru za Top DJ-a godine časopisa "DJ Mag", Guettini fanovi su svojim glasovima doveli ovog muzičara na mjesto broj 2. Top 100 liste. Ove godine je također osvojio Grammyja, prodao 20 miliona pjesama i postao prvi DJ koji je dospio na naslovnicu magazina "Billboard".

Ovom prilikom Guetta je izjavio: "Ova godina je bila najnevjerovatnije putovanje, ali moj život je još uvijek isti. Svakodnevno pravim muziku i svaku noć provodim nastupajući. Ono što se promijenilo, je da sam prodao više ploča i da nastupam pred sve većim brojem ljudi. Ponosan sam na ono što sam postigao, ne samo zbog sebe, već i zbog dance muzike. Uvijek sam vjerovao da se naša muzika ne tretira i poštuje isto kao hip-hop i rock, ali sada je situacija drugačija. Dance muzika je sada 'novi' zvuk širom svijeta."

O popularnosti ovog umjetnika i kod nas, svjedoči činjenica da se karte za najavljeni nastup 18. decembra u Sarajevu odlično prodaju i da je interesovanje sve veće.

Ako ne želite propustiti muzički događaj godine, savjetujemo vam da što prije kupite karte po cijeni od 45 KM, sve informacije o prodaji karata možete dobiti na oficijelnoj stranici www.davidguetta.ba.

A trailer za novo izdanje delux seta albuma One Love, sa 12 bonus pjesama, koji izlazi 29. novembra, možete poslušati ovdje.