|

David Guetta ima više od 11 miliona fanova na Facebooku

David Guetta ima više od 11 miliona fanova na Facebooku
0
S
Sarajevo-x.com
10.11.2010. u 16:25
7
komentara
0

dijeljenja
David Guetta ima više od 11 miliona fanova na Facebooku
David Guetta je nedavno premašio brojku od 11 miliona fanova na Facebooku i time je samo dodatno potvrdio status svjetske zvijezde. Samo u proteklih dva mjeseca, svake sedmice broj fanova je rastao za milion, dok su njegovi hitovi nastavili pohode na globalnim top listama.
Na posljednjem izboru za Top DJ-a godine časopisa "DJ Mag", Guettini fanovi su svojim glasovima doveli ovog muzičara na mjesto broj 2. Top 100 liste. Ove godine je također osvojio Grammyja, prodao 20 miliona pjesama i postao prvi DJ koji je dospio na naslovnicu magazina "Billboard".

Ovom prilikom Guetta je izjavio: "Ova godina je bila najnevjerovatnije putovanje, ali moj život je još uvijek isti. Svakodnevno pravim muziku i svaku noć provodim nastupajući. Ono što se promijenilo, je da sam prodao više ploča i da nastupam pred sve većim brojem ljudi. Ponosan sam na ono što sam postigao, ne samo zbog sebe, već i zbog dance muzike. Uvijek sam vjerovao da se naša muzika ne tretira i poštuje isto kao hip-hop i rock, ali sada je situacija drugačija. Dance muzika je sada 'novi' zvuk širom svijeta."

O popularnosti ovog umjetnika i kod nas, svjedoči činjenica da se karte za najavljeni nastup 18. decembra u Sarajevu odlično prodaju i da je interesovanje sve veće.

Ako ne želite propustiti muzički događaj godine, savjetujemo vam da što prije kupite karte po cijeni od 45 KM, sve informacije o prodaji karata možete dobiti na oficijelnoj stranici www.davidguetta.ba.

A trailer za novo izdanje delux seta albuma One Love, sa 12 bonus pjesama, koji izlazi 29. novembra, možete poslušati ovdje.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...