Latino party
0

VIDEO / Dašak Hollywooda u vrtu Bijele kuće

Sarajevo-x.com
Zvijezda "Očajnih kućanica" Eva Longoria i pjevačica Jennifer Lopez unijele su dio holivudskog glamura u Bijelu kuću na sinoćnjoj proslavi latinoameričkih muzičkih dostignuća.

Zvijezde su se pojavile u kreacijama koje odišu elegancijom, te neumorno pozirale fotografima. Lopezova, inače majka dvoje djece, odlučila se za kratku i slatku haljinicu, dok je njena kolegica Longoria izabrala nešto dužu haljinu sa istaknutim dekolteom.

Koncertu ispred Bijele kuće domaćini su bili američki predsjednik Barack Obama i njegova porodica, a na listi zvanica nalazili su se i Gloria Estefan i George Lopez, te grupa Aventura.

Obama je izjavio da latino-muzika, iako ju je teško definisati jer dolazi u više formi, svima govori jezikom koji mogu razumjeti.

"Pokreće nas, tjera na pokret", objasnio je. "Ameriku ova muzika čini sjajnom. Jedinstvena sposobnost da slavimo razlike dok kreiramo nešto novo."

"Fiesta Latina" je treća u nizu zabava koje je osmislila prva dama Michelle Obama kako bi Amerika proslavila različite vrste muzike.

Ranije su održani koncerti posvećeni jazzu i country muzici, zajedno sa radionicama. U novembru je u planu proslava posvećena klasičnoj muzici.