Na turneji
64

Darko Rundek uoči koncerta u Sarajevu: Zadovoljstvo mi je podijeliti duh zajedništva

Piše: I. Č.
Darko Rundek (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: N. G./Klix.ba)
Koncert Darka Rundeka "Apocalypso Now" bit će održan 10. februara u sarajevskom Domu mladih, a popularni muzičar je taj kulturni događaj, koji se održava u sklopu šire turneje povodom 20 godina njegove solo karijere, najavio danas u Sarajevu.

"Drago mi je da dolazim u Sarajevo. Ne bismo smjeli zaobići Sarajevo. To je jedan od gradova u kojem već desetljećima imamo prijateljsku publiku", kazao je Rundek, dodavši da je turneja počela 15. juna u Beogradu, na Tašmajdanu.

Ime Darka Rundeka se, prema vlastitom priznanju istaknutog muzičara, ne može u kontekstu navedenog koncerta "Apocalypso Now" spominjati bez Ekipe.

"Ovo što je počelo sredinom juna kao Darko Rundek i još neki muzičari, postepeno se pretvorilo u jedan zajednički organizam koji se zove Ekipa. Veliko zadovoljstvo mi je što ću moći podijeliti duh zajedništva koji se tu razvio i koji tom cijelom spektaklu daje jednu novu, ljudsku dimenziju", rekao je Rundek.

Istakao je da je turneja počela 15. juna u Beogradu, da je to bio ujedno i prvi koncert te grupe ljudi.

"Prije toga smo sve dugo pripremali. To je prvi put da radimo koncert koji nije bio potpuno prepušten inspiraciji", kategoričan je Rundek.

Organizator koncerta je kazao da mu je zadovoljstvo što sarađuje s velikim i priznatim umjetnikom i što mu se ukazala prilika da organizuje koncert u sklopu velike i kvalitetne turneje.

"Turneja obilježava 20 godina solo karijere Darka Rundeka. Nadam se da ćemo svi uživati u tom spektaklu. Riječ je o jednoj kompleksnoj produkciji, s osam muzičara na sceni, koja podrazumijeva vrlo kvalitetan razglas i rasvjetu, veliki LED displej i dosta scenskih efekata i kvalitetnog zvuka", kazao je organizator.

Ulaznice za koncert su još uvijek u prodaji i mogu se kupiti na Kupikartu.ba.