Na Metalcu
23

Darko Rundek priredio nezaboravnu noć u Sarajevu, publika uživala u koncertu pod zvijezdama

N. C.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Darko Rundek priredio je nezaboravnu noć sarajevskoj publici na Metalcu, u sklopu festivala Baščaršijske noći.

Druge večeri 27. izdanja Baščaršijskih noći publika je imala priliku uživati u nastupu Darka Rundeka i njegove muzičke ekipe. Rundek, po vokaciji reditelj, svoje filmske slike pretapa u riječi i tonove i tako publiku vodi na nezaboravno muzičko putovanje, u što će se uvjeriti oni koji tu noć budu u publici.

Za odličnu atmosferu i ugođaj večeras su se pobrinuli i članovi mladog sarajevskog punk rock bend Srklet, koji bi na jesen trebao objaviti svoj drugi album, kao i sjajni i mnogobrojnim klupskim svirkama prekaljeni sarajevski jazz-pop sastav Sunday Stories.

Baščaršijske noći su jedna od najvećih kulturnih manifestacija u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a juli u Sarajevu je postao prepoznatljiv između ostalog upravo i po ovom Festivalu.

Naime, 27. izdanje ovog ljetnog Festivala ugostit će mnoštvo vrhunskih domaćih i stranih autora i umjetnika. Ovogodišnji festival ugostit će mnoge bendove i izvođače kao što su: Srklet i Sunday Stories te legendarni Darko Rundek & Ekipa. Pored toga, najavljeni su koncerti Dade Topića i Hanke Paldum.