"Apocalypso Now"
39

Darko Rundek 17. februara nastupa u sarajevskom Domu mladih

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Darko Rundek će na kraju velike turneje "Apocalypso Now" nastupiti i u sarajevskom Domu mladih. Bh. publika imat će priliku uživati u pjesmama jednog od najboljih i najcjenjenijih rock autora regije u subotu, 17. februara naredne godine.

Turneja "Apocalypso Now" pokrenuta je povodom dvadeset godina od objave prvog Darkovog solo albuma "Apokalipso". Turneja je trijumfalno započela 15. juna, a do sada je realizirano više od 20 koncerata koje je pogledalo više od 120.000 ljudi.

Apsolutni rekord drži nastup na beogradskom Beer Festu koji je održan pred 80.000 fanova. Ova uspješna turneja produkcijski je zaokružen muzičko-scenski projekt sa sedam pratećih muzičara, autorskim videom Hrvoslave Brkušić, kostimima Olivera Jularića, svjetlosnim efektima Dalibora Radića, a u režiji Sande Hržić.

Tako je i za ovaj koncert Rundek okupio muzičare raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu, Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentaliste Dušana Vranića Duce.

"U izboru pjesama težište je na slavljeničkom albumu 'Apocalypso' i onim pjesmama unazad tih 20 godina, koje nam danas najviše znače", istakao je Rundek, što se i pokazalo set listama dosad održanih nastupa.

Osim ključnih momenata albuma, kao što su "Apokalipso", "Grane smo na vjetru", "Tranzit", "More more", "Senor" ili "Štrajk željezničara" Rundek i njegov bend proći će i kroz neke od najvažnijih pjesama raznih repertoara, od Haustora do Cargo Trija.

Rundek je nedavno objavio i novi singl s Ekipom "Tamni jorgovan", što je zapravo obrada pjesme "Tigidigi Rege" s albuma "Ruke".

Uskoro će biti poznato i više informacija o kartama.