Muzika
34

Daria HodMar snimila singl "Iza tvojih riječi"

Klix.ba
Muzičarka Daria Hodnik Marinković, poznata pod imenom Daria HodMar, snimila je singl "Iza tvojih riječi".

Pjesma "Iza tvojih riječi" nastala je iz dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje Darie HodMar s Draganom Brnasom Fudom, s kojim zajedno pjeva prateće vokale već desetak godina, kako studijski, tako i koncertno.

Snimka pjesme u demo obliku postojala je dosta dugo, ali pravi tekst i pravi oblik dočekala je baš ove godine. Darijina dugogodišnja prijateljica i kolegica Maya Sar napisala je tekst koji je "na prvu" odlično odgovarao pjesmi i cijeloj atmosferi muzike, koju su kasnije svojim angažmanom upotpunili i muzičari koji su gostovali na pjesmi.

Jani Hace iz Ljubljane, producent, aranžer i basista (stalni član grupe Siddharta) odsvirao je prekrasne dionice basa, Mahir Sarihodžić klavir i klavijature u svom studiju LongPlay u Sarajevu, dok je bubanj odsvirao član Parnog Valjka Dalibor Dado Marinković, koji je dao izniman doprinos pjesmi i završnoj postprodukciji.

Dragan Brnas Fudo odsvirao je sve gitare i synthove, a kao autor muzike potpisuje i kompletan aranžman pjesme. Igor Ivanović napravio je mix i finalni mastering.

Daria HodMar, koja je rođena u Travniku, se muzikom bavi od svoje sedme godine. Od 1999. godine pjeva prateći vokal i do sada je sarađivala s brojnim muzičarima i grupama - Crvenom jabukom, Dino Merlinom, Gibonnijem, Severinom, Ninom Badrić, Kemalom Montenom, Zdravkom Čolićem, Željkom Joksimovićem, Sergejom Četkovićem i brojnim drugim.

"Iza tvojih riječi" je njen prvi samostalni singl.