{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dance Festival ponovo u Sarajevu, stižu plesni parovi iz cijelog svijeta

24.5.2015. u 15:41
775
12
Dance Festival ponovo u Sarajevu, stižu plesni parovi iz cijelog svijeta
775
Dance Festival ponovo u Sarajevu, stižu plesni parovi iz cijelog svijeta
Drugi po redu Sarajevo Dance festival, koji organizuje plesni klub "Astorija", bit će održan od 30. maja do 1. juna sa nekoliko manifestacija revijalnog i sportsko-plesnog karaktera.
Prvog i drugog dana festivala predviđen je bogat sportski plesni sadržaj. U dvorani Doma mladih održat će se do sada najveće plesno takmičenje u Bosni i Hercegovini.

Pod pokroviteljstvom Svjetske plesne sportske federacije (WDSF) održat će se Internacionalno takmičenje u standardnim i latinoameričkim plesovima na kojem će se predstaviti više od 100 sportskih plesnih parova iz cijelog svijeta. Osim toga, predviđeno je i državno prvenstvo BiH u latinoameričkim plesovima gdje se očekuje dolazak više od 150 najboljih plesnih parova iz naše zemlje.

Goste očekuju i takmičenja plesnih formacija, državno prvenstvo za solo plesačice kao i takmičenje lige plesnih škola na kojem se očekuje veliki broj učesnika iz cijele BiH i regiona.

Osim toga, prema riječima organizatora Plesnog kluba "Astorija" Mirze Gelje, na kraju manifestacije bit će održan i veliki Zumba Party.

"Tu će se predstaviti Zumba Fitness instruktori i njihovi polaznici iz BiH, ali i regiona. Očekujemo da će broj posjetilaca premašiti dosadašnju posjetu koja je zabilježena na turnirima u BiH. Ovo će biti i idealna prilika da se građani bolje upoznaju sa više vrsta plesova i vjerujem da će na Festivalu svako pronaći nešto za sebe", kazao nam je Geljo.

Dodao je da će se trećeg dana festivala u Bosanskom kulturnom centru održati plesna revija pod nazivom "Djeci Sarajeva" na kojoj će se predstaviti djeca iz vrtića JU Djeca Sarajeva. Više od 500 mališana prezentirat će plesne koreografije, čime će ovaj festival biti zatvoren.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: